Spravená chuť po středeční ELW

30.10.2021
V šestém kole Renomia ženské basketbalové ligy proti sobě nastoupili účastníci loňského finále. Domácí ZVVZ USK Praha přivítalo na Královce Sokol Hradec Králové. Obhájkyně titulu se bodově prosadily po jedné odehrané minutě a to hned tříbodovou střelou. Od té doby nepustily aktuálně čtvrtý tým tabulky do vedení a zaslouženě dál drží neporazitelnost.

Po náročné koncovce zápasu v Jekatěrinburgu a dlouhé cestě zpátky se domácí dobře připravily na další ligový duel. Od začátku byly svěřenkyně Natálie Hejkové plné energie a dobrým pohybem v obraně nutily Lvice k chybám. Tento nápor však hradecké hráčky zvládly a ztratily na ZVVZ USK Praha jen sedm bodů. To samé se nedalo říct o vstupu do druhé části. Domácí zvýšily tempo a Sokol Hradec Králové byl na ručník. Během krátké chvíle obhájkyně titulu zasypaly soupeře 14 body. A to zbývalo ještě osm minut do poločasové přestávky. Dlouho netrvalo a rozdíl se skóre se přehoupl přes 20 bodů. Tou dobou už paní trenérka Natália Hejková prostřídala všechny hráčky, které měla k dispozici. Devítka statečných, která byla v zápisu dnešního utkání, předvedla skvělou defenzivní činnost, od které se odvíjel velký počet zisků proměněných na body. Po dvaceti minutách tak ZVVZ USK Praha vedla nad Sokolem Hradec Králové o 28 bodů.

Paní trenérka Romana Ptáčková probudila o poločase svůj tým. Jejich výkon byl lepší než v první půli. Její svěřenkyně si také více věřily pod košem a bylo to znát. Nejen že nastřílely 19 bodů, ale také zatápěly pod košem ZVVZ USK Praha. Domácí tak dostali téměř dvacetibodový nášup, ale jejich hra v útoku byla stále rychlá a účinná. Velký nápor Pražanek však nepřinášel toužené ovoce, bodový rozdíl se nenavyšoval. Lvicím se také povedlo v poslední čtvrtině přehrát ZVVZ USK Praha. Toto malé vítězství však nemohlo odvrátit třicetibodovou výhru domácích.

ZVVZ USK Praha táhla za vítězstvím s dvaceti body Dragana Stanković. K nim přidala 14 doskoků a zapsala si tak další double double v české lize. Pouhý jeden bod za ní zaostala Brionna Jones, kterou v zápase soupeřky devět krát faulovaly. Další parádní zápas v české lize odehrála Simona Sklenářová. Za 22 minut nastřílela 12 bodů. Dvouciferný počet bodů stihly i další tři spoluhráčky. Součet všech bodů domácích hráček se zastavil na 98 bodech.

ZVVZ USK Praha – Sokol Hradec Králové 98:66 (23:16, 31:10, 27:19, 17:21)
Stanković 20 (14 d.), Jones 19, Sklenářová 12, Oblak 11, Thomas a Šípová po 10, Voráčková 9, Bálintová 7 (8 as.), Halátková 0