Druhá výhra v řadě

20.10.2021
ZVVZ USK Praha se představila v novém ročníku Euroligy poprvé doma a hned vítězně. Domácí si v kompletní sestavě ve třetím kolem v hale Královka jednoznačně poradili s maďarským Szekszárdem a připsali si druhou výhru.

Po více než roce a půl v hale byli přítomni diváci, kteří v úvodu viděli šňůru 6:0 z pohledu ZVVZ USK Praha. Hosté se prosadily až z trestných hodů po dvou minutách utkání. Chvíli na to dokonce dokázali srovnat skóre. Jenže to z jejich strany nestačilo na větší zdramatizování zápasu. Palubovka patřila jednoznačně domácím, kteří si s přehledem došli pro dvouciferné vedení po úvodní čtvrtině. Ve stejném duchu pokračoval zápas i před přestávkou. ZVVZ USK Praha dominovalo. Vytažená obrana byla nepříjemná hlavně pro rozehrávačky Szekszárdu, které horko těžko hledaly cestu na útočnou půlku. Domácí měli ještě jednu jistotu, ovládli podkošový prostor. Celkové pak vyhráli na doskoky 41:30.

V druhé půli hráčky ZVVZ USK Praha polevily v koncentraci. Soupeřky ucítily šanci a ukázaly, že v soutěži nejsi náhodou. Jejich snaha a motivace dováděla českého mistra ke ztrátám. I tak nedokázal maďarský celek přehrát dlouholetého účastníka soutěže ani v jedné z následujících čtvrtin. To vše byly kousky skládačky, kterou poskládala trenérka Natálie Hejková do finální podoby 83:56.

Na straně ZVVZ USK Praha se blýskly dvouciferným počtem bodů hned čtyři hráčky. Obě Američanky, které se k týmu připojily nedávno, se prezentovaly skvělým výkonem. Brionna Jones se stala s osmnácti body nejlepší střelkyní utkání. Alyssa Thomas za 14 bodů a 10 doskoků zapsala double double. Skvěle hrající Teja Oblak s dvanácti body vybídla 7x spoluhráčky k úspěšnému skórování. Další do party dvouciferných střelkyň je María Conde. Ta ve třech zápasech za sebou nastřílela více než deset bodů.

ZVVZ USK Praha – KSC Szekszárd 83:56 (24:12, 23:14, 18:14, 18:16)
Jones 18 (7 d.), Thomas 14 (10 d.), Oblak 12 (7 a.), Conde 12, Stanković 8 (9 d.), Vyoralová 8, Bálintová 6, Voráčková 3, Sklenářová 2, Šípová a Halátková po 0