Výhra pro ZVVZ USK Praha

13.10.2021
V úvodním zápase letošní Euroligy ZVVZ USK Praha prohrálo o jediný bod. O to více namotivované byly do zápasu proti domácím MBA Moskva. Skvělou hrou, soustředěnou obranou a týmovou prací dnes jednoznačně deklasovaly svého soupeře a tým z Česka si tak připsal první výhru v letošní sezóně.

Hráčky vedené paní trenérkou Natálií Hejkovou vlétly do utkání ve velké pohodě. Sérií 12 bodů v řadě vzaly Moskvě vítr z plachet. Domácí hráčky nedokázaly držet vysoké tempo ZVVZ USK Praha a z toho pramenily chyby v útoku. Za první čtvrtinu nasbíraly 12 ztrát. Z toho Pražanky těžily. Vytvářely si lehké střelecké pozice, díky kterým se rozdíl ve skóre navyšoval.

V úvodu druhé části se hra vyrovnala. MBA Moskva začala lépe přecházet na útočnou polovinu, kde trpělivěji pracovala na úspěšném zakončení. Všechny pokusy o větší snížení odrazily do té doby skvěle hrající Mária Conde a Dragana Stanković. Dohromady nastřílely do poločasu 25 bodů. K nim se aktivní hrou přidala i skvěle hrající Veronika Šípová.

Po poločasové přestávce ZVVZ USK Praha držela krok, ale její jednoduchost z první dvacetiminutovky byla ta tam. Až po sedmi dlouhých minutách se vrátila jistá hra do týmu z české metropole. Ke skvěle hrající Marií Conde a Draganě Stanković se navíc přidala i Veronika Voráčková. Ta sice dohrávala zápas se čtyřmi osobními chybami, ale to jí nepřibrzdilo, aby získala euroligový double double za 14 bodů a 11 doskoků. Poslední čtvrtina patřila domácím, když ji dokázaly vyhrát o o 4 body. To s velkým náskokem Praženek však na zvrat nestačilo. ZVVZ USK Praha si tak připisuje první výhru s finálním skóre 79:54.

V dalším euroligovém utkání se představí ZVVZ USK Praha konečně doma. Ve středu 20. Října od 19 hodiny doma přivítají maďarský Szekszard. Vstupenky na utkání jsou již v prodeji online nebo před zápasem na pokladně v hale Královka.

MBA Moskva – ZVVZ USK Praha 54:79 (7:19, 15:25, 13:20, 19:15)
Conde 18, Stanković 15 (9 d.), Voráčková 14 (11 d.), Oblak 8, Vyoralová a Šípová po 6, Bálintová 5