Vítězství na domácí palubovce

2.10.2021
ZVVZ USK Praha se poprvé v letošní sezóně představilo na domácí palubovce. Sem kromě týmu SBŠ Ostrava také zavítalo velké množství fanoušků. Ty se na Královce objevily naposledy před rokem a půl. Podpora z hlediště byla znát hlavně v úvodních minutách zápasu.

Hráčky ZVVZ USK Praha divákům v hale předvedly v úvodní čtvrtině bodovou smršť. Slabá defenzíva moravského celku inkasovala 43 bodů. Velký podíl na tom měla Mária Conde, která nastřílela dvouciferný počet bodů už po 5 odehraných minutách. Podobný počin zaznamenala i Veronika Šípová. Za téměř sedm odehraných minut zaznamenala 10 bodů. Ve druhé desetiminutovce Ostrava zlepšila obrannou činnost a tak se další bodové hody nekonaly. Za to ZVVZ USK Praha znovu udržela soupeře pod dvanácti body za čtvrtinu.

Vysoko vytažená obrana domácích dělala Ostravě potíže v přechodové fázi. To dokazuje jen 5 obdržených bodů ve třetí části. Celý tým ZVVZ USK Praha hrál dneska ve velké pohodě. Příjemným překvapením byl výkon Veroniky Šípové, jejíž aktivní hra se úročila hlavně pod košem soupeřek. Tam si sama vypracovala spoustu příležitostí ke skórování a získaných faulů. Do poslední čtvrtiny poslala paní trenérka Natália Hejková mladé hráčky. To pomohlo Ostravě k nejvyššímu nástřelu v utkání. I tak nedokázaly hráčky SBŠ Ostrava zkorigovat stav skóre.

Jak už bylo řečeno výše, každá domácí hráčka předvedla pěkný výkon. Hned šestice si připsala dvouciferný počet bodů, k tomu tři hráčky přidaly dvouciferný počet doskoků. Double double si tedy zapsala Dragana Stanković, Alena Hanušová a María Conde.

ZVVZ USK Praha – SBŠ Ostrava 106:45 (43:12, 21:11, 23:5, 19:17)
Conde 15 (11 d.), Šípová 14, Sklenářová 13, Hanušová 12 (13 d.), Stanković 12 (13 d.), Bálintová 12, Voráčková a Vyoralová po 9, Kovtun 3, Halátková a Merhautová po 0