První stovka v nové sezóně

28.9.2021
V předehrávce třetího kola letošního ročníku Renomia ženské basketbalové ligy se ZVVZ USK Praha utkalo v městské hale Louny s Levharticemi Chomutov. Podle vyjádření sportovního ředitele soutěže se tento krok uskutečnil kvůli propagaci ženského basketbalu. A že byl v Lounech o tento zápas velký zájem, dokládá i vysoká návštěvnost.

Diváci se v úvodních minutách rozhodně nenudili. Levhartice ještě v 6. minutě držely s obhájkyněmi titulu krok. Po té se však Pražanky rozehrály a před koncem první čtvrtiny si vypracovaly dvouciferný náskok. I v další části dominovaly hráčky ZVVZ USK Praha, které zabránily Chomutovu, aby skóroval. To se týmu ze severních Čech povedlo až po třech a půl minutách. To Kateřina Bartoňová snížila bodový rozdíl na 22 bodů. Jenže rozjeté svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové to nezastavilo. Poločasové skóre bylo 62:30 z pohledu ZVVZ USK Praha.

Pražský celek se během přestávky nechal ukolébat vysokým rozdílem a do třetí části vstoupil nekoncentrovaný. To se projevilo na úspěšnosti střelby. Levhartice Chomutov ucítily příležitost, a ve třetí části přehrály ZVVZ USK Praha rozdílem 4 bodů. V poslední čtvrtině byl na hřišti jen jeden tým. Fanoušky v hale potěšila Teja Oblak, která úspěšným trojbodovým pokus přehoupla skóre přes stobodovou hranici. Nutno dodat, že diváci byli oceněni vysokým nástřelem. 177 bodů nebývá v české soutěži zvykem.  66 bodů na straně Chomutova také znamenal nejvyšší počet bodů, který se Severočeškám podařilo týmu z hlavního města nastřílet. Tyto střelecké hody se zastavily na 111:66 pro ZVVZ USK Praha.

Výhru loňských mistryň řídila hned šestice hráček, která zatížila konto Levhartic celkem 98 body. K dvoucifernému počtu bodů přidalo trio Stanković, Hanušová a Šípová 7 doskoků. Teja Oblak zaznamenala 7 zisků. Nejlepší střelkyní ZVVZ USK Praha byla María Conde s 22 body. Další zápas Pražanek se odehraje tuto sobotu od 17 hodin na Královce. Do Prahy zavítá tým SBŠ Ostrava.

Levhartice Chomutov – ZVVZ USK Praha 66:111 (17:29, 13:33, 19:15, 17:34)
Conde 22, Stanković 19 (7 d.),Bálintová 18, Hanušová 14 (7 d.), Oblak 13 (7 zisků), Voráčková 12, Sklenářová 7, Kovtun 4, Merhautová a Šípová po 1