Vítězný vstup do nové sezóny

25.9.2021
Svůj úvodní zápas v novém ročníku Renomia ženské basketbalové ligy mají za sebou hráčky ZVVZ USK Praha. Ty navázaly na několikaletou neporazitelnost v domácí soutěži a BLK Slavii Praha smetly téměř padesátibodovým rozdílem.

V prvních minutách zápasu byla na hráčkách z Letné vidět mírná nervozita. Ta se postupem času vytrácela a do druhé desetiminutovky šly svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové s desetibodovým náskokem. V druhém dějství to už byly hráčky ZVVZ USK Praha, jak je známe. Agresivní obrana a aktivní pohyb dopředu po zisku míče znamenal rapidní bodový nárůst. V poločase tak hosté vedli o 29 bodů.

Slávistky po poločase zvýšily své střelecké úsilí. Oproti 4 bodům ve druhé čtvrtině jich nastřílely 13 v té další. ZVVZ USK Praha si po poločase připsal další dvacetibodový nástřel. A tak se šlo do poslední části za stavu 68:29 z pohledu letenského celku. Čtvrtá čtvrtina, byla díky šetření opor na straně ZVVZ USK Praha, více dramatická. Jenže ani tak Slávistky nedokázaly držet krok s obhájkyněmi titulu a po prvním zápase v sezóně 20/21 jim zhořkla chuť na jazyku. Městský rival nad nimi vyhrál o 47 bodů.

Pro tři hráčky ZVVZ USK Praha to byl snový vstup do nového ročníku. María Conde, Alena Hanušová a nováček Dragana Stanković si připsaly double double. Všechny tři shodně za body a doskoky. Zdatně jim sekundovala Teja Oblak, která ke 14 bodům přidala i 7 asistencí.

BLK Slavia Praha – ZVVZ USK Praha 38:85 (12:22, 4:23, 13:23, 9:17)
Conde 20 (10 d.), Oblak 14 (7 a.), Hanušová 13 (13 d.), Stanković 12 (10 d.), Bálintová 8, Sklenářová 6, Šípová 5 (7 d.), Vyoralová 4, Halátková 3, Kovtun 0