Hlavně normální Euroligu, přeje si Voráčková

23.9.2021
Třetí nejlepší basketbalistkou sezóny 2020/21 byla vyhlášena odborníky křídelnice ZVVZ USK Praha Veronika Voráčková. „Mám velkou radost, je to úspěch,“ usmívala Voráčková se při předávání ceny netradičně v přírodě při procházce se psy z útulku Home4Pets v Babicích u Prahy.

„Občas, když mám volno, tak sem zajedu se spoluhráčkami z USK, nejčastěji s Terkou Vyoralovou. Rády se projdeme a dostaneme se pryč z Prahy,“ pochvaluje si rodačka z Českých Budějovic relaxaci, kterou provádí kdykoliv dostane od trenérky Natálie Hejkové dostatečné volno.

„Doma máme kavalíra a pak máme právě dva psy z útulku, které dovezla mamka. U mě to není o plemeni, ale spíš o tom, jak si člověk se psem sedne a jak se k němu chová,“ popisuje dvaadvacetiletá basketbalistka, která byla vyhlášena v nejlepší šestici mladých hráček Euroligy společně s Julií Reisingerovou s vodítkem v ruce.

Pražanky jako suverénky domácí ligové soutěže nemají za sebou příliš povedený ročník, když se jim v pozměněném systému Euroligy způsobených pandemií koronaviru nedařilo a neprošly ani ze základní skupiny. To chtějí letos stoprocentně napravit.

„Doufám, že už to bude sezóna normální, budou s námi diváci a že odehrajeme Euroligu klasickým systémem s normálním cestováním. Věřím, že uděláme nějaký úspěch,“ věří hráčka, která bude mít v dresu hegemona české ligy zase o něco větší roli.

 

zdroj: cz.basketball