Dragana Stanković #14

9.9.2021
V týmu se pomalu zabydluje nová srbská pivotka Dragana Stanković. Bez mála 2 metry vysoká podkošová hráčka se dostala k basketbalu ve svých 14 letech. Její krátká kariéra je však plná velkých turnajů. Za 11 let pod bezednými koši stihla už dvě olympiády a tři evropské šampionáty.

Dragana Stanković
Věnuji se basketbalu od svých 14 let, prošla jsem si spoustou klubů, hrála jsem ve spoustě evropských lig. Myslím, že jsem získala nějaké zkušenosti a doufám, že je přenesu do hry v tomto týmu.

Olympiáda 2020
Byla určitě jiná než v Riu (2016), kde bylo spousta fanoušků, kteří nepřišli fandit svému týmu, ale kvůli tomu, že mají rádi basketbal obecně. Takže až na místě se rozhodli, které družstvo je jim bližší. Tenhle rok to vypadalo jako přátelské zápasy a proto to bylo neobvyklé. Kdybychom letos dosáhly na medaili, tak by ten zážitek byl určitě jiný.

ZVVZ USK Praha
Jeden z mých nejoblíbenějších týmů v Eurolize. Jak už jsem několikrát zmínila, hrají pěkný basketbal. Líbí se mi ten styl hry. S tím vším co tým dokázal si myslím, že dlouho vydrží na špici.

Sezóna 2021/2022
Doufám, že bude všechno ohledně Covid-19 v pořádku. Nebudou žádná omezení, přerušení nebo změna herního formátu. Což si myslím, že byl i důvod, proč se tento tým nedostal do vyřazovací části. Jeden z důvodů může být neadekvátní měření sil v české lize, kde je méně dobrých soupeřů. Proto potřebujeme, aby se Euroliga hrála normálně a my tak mohly pravidelně hrát těžší zápasy.

Highlight kariéry
Jednoznačně je to koš v poslední vteřině na mistrovství Evropy osmnáctek ve Vukovaru (Chorvatsko, 2013). To se mnoha hráčkám nepodaří a mně se to podařilo v 18 letech. Ten pocit se nedá popsat. Když jsem ten koš dala, nejdřív jsem si neuvědomovala, co se děje. Pak si začalo sedat a ty body přinesly týmu bronzové medaile.

Vzkaz fanouškům
Doufám, že budeme mít velikou podporu v hledišti jak na Eurolize, tak v české lize. Samozřejmě, vše závisí na vývoji pandemie, ale myslím, že vrcholový basketbal přitáhne spoustu fanoušků do haly. Těším se na vás.