Basketball Prague Open

5.9.2021
S pomocí nadace KOŠE PROTI DROGÁM se USK Praha podařilo uspořádat druhý ročník basketbalového turnaje pro dívky do čtrnácti let. Hala Královka hostila 12 týmů. Pro některé to byly první zápasy od loňského září.

Basketball Prague Open, jak se turnaj jmenuje, nabídl porci třiceti zápasů. Každý tým tak před nadcházející sezónou odehrál pět utkání. Na účastníky tak čekal jeden zápas v pátek a po dvou zápasech v sobotu a neděli.

Jelikož se turnaje nezúčastnily loňské šampiónky, byl boj o titul otevřený pro všechny. Již během prvních zápasů bylo na všech hráčkách vidět, že jsou po basketbalu hladové. Nevypustily žádný souboj a pod košem jsme tak mohli vidět tvrdou hru.

Vítězové ze čtyřčlenných základních skupin postoupili do bojů o medaile a titul mistryň Basketball Prague Open 2021. Sem se probojovaly týmy Hradce Králové, Pardubic a domácích USK Praha. Zbylá družstva se utkaly v zápasech o umístění.

Po třech výhrách v základní skupině a dvou výhrách ve finálovém „rozstřelu“ se z prvního místa na turnaji Basketball Prague Open 2021 radovaly neporažené hráčky Hradce Králové. Druhé místo obsadily Pardubice, pro domácí USK Praha zbyla bronzová medaile.

Do All-Star týmu byly nominovány dvě hráčky z vítězného Hradce Králové, jmenovitě Klára Žižková a Adéla Petříková. Stejně početné zastoupení měli i Pardubice s Bohdankou Matyšovou a Natálií Fiedlerovou. Za USK Praha byla do pětice nejlepších hráček nominována Sofie Robson. Nejužitečnější hráčkou Basketball Prague Open 2021 byla vyhlášena Táňa Dittrichová.

Týmy si pochvalovaly nejen dobrou organizaci turnaje, ale i velice dobrou přípravu do sezóny 2021/2022. I proto všichni pevně doufáme, že se uvidíme na třetím ročníku Basketball Prague Open.