Barbora Bálintová #41

26.8.2021
Po třech dnech trénování v novém působišti jsme se sešli s Barborou Bálintovou, abychom si krátce popovídali o prvních dojmech v klubu ZVVZ USK Praha. Slovenská rozehrávačka přišla s dobrou náladou. Od toho se odvíjel celý rozhovor, který proběhl s úsměvem na tváři. 178 centimetrů vysoká rozehrávačka, která bude nosit číslo 41 na dresu, odpovídala na následující témata.

ZVVZ USK Praha?
Je to klub na vysoké úrovni, který má bohatou historii. A já věřím, že se nám opět podaří dojít až do Final Four Euroligy a uhrát tam dobrý výsledek. To je dané tím, že ZVVZ USK Praha si zaslouží být na nejvyšších příčkách Euroligy. Věřím, že se nám to podaří a že se sezóna odehraje normálně, ne bublinovým systémem.

Sezóna 2021/2022?
Trochu jsem už odpověděla v předchozí otázce. Individuální cíle nemám, pro mě je důležité, jak se daří týmu. Abychom obhájily titul v české lize, a jak jsem již řekla, dojít v Eurolize co nejdál.

Tým?
Myslím si, že tým je složený velmi dobře. Budeme trošku vyšší než vloni, hlavně na perimetru. Já se velmi těším, protože budu hrát zase s Tejou Oblak, se kterou jsem hrála v Košicích tři sezony. Všechny baby si rozumíme jako lidí a snad se to přenese i na hřiště.

Svíčková s knedlíky nebo halušky s bryndzou?
Svíčková!!! (směje se) Hlavně proto, že miluju knedlíky (smích).

Vzkaz fanouškům?
Věřím, že nás přijdete podpořit po více než roční pauze a že budete naším šestým hráčem na hřišti.