Lvice U16 podlehly také Belgii

13.8.2021
České basketbalistky do šestnácti let nestačily ve svém čtvrtém zápase na Challengeru v portugalském Matosinhosu na Belgii 53:76 a mají stále na kontě jednu výhru. Turnaj Lvice dohrají v sobotu od 15 hodin proti Rusku.

Belgičanky měly před utkáním na kontě také jedinou výhru a svěřenkyně Richarda Fouska tak cítily šanci na výhru. Zápas jako by se pořádně začal hrát až od druhé čtvrtiny, protože v té první se oba celky střelecky extrémně trápily, dohromady padlo jen pět košů z pole a celkem čtrnáct bodů. Od druhé čtvrtiny se ofenzivy rozjely, bohužel ta česká o něco pomaleji a v polovině druhého hracího období ztrácely dvanáct bodů. Závěr poločasu se českému týmu povedl více a podařilo se náskok mírně snížit, třetí čtvrtina však bohužel znovu patřila Belgičankám, které posunuly náskok ke dvacetibodové hranici. V tu chvíli se to zřejmě v české týmu zlomilo a už tolik hráčky nevěřily ve zvrat, i když duel nezabalily a soupeřkám koncovku znepříjemnily.

PČešky byly bohužel výrazně horší v doskakování, předvedly 19 ztrát a trápily se ve střelbě hlavně za dva body. Navíc nedokázal český tým zastavit Louann Battiston, která dala 25 bodů, na 17 se dostala Kyra Bruyndoncx. Lvice měly jedinou dvoucifernou střelkyni v desetibodové Karolíně Petlanové.