Vítězství pro U18

29.7.2021
České reprezentantky se dočkaly vítězství. Ve třetím utkání challengeru U18 hraného v Klatovech porazily Irsko rozdílem 28 bodů.

Vítězství se v úvodní čtvrtině nerodilo lehce. Češky vedly minutu před první sirénou 17:9 a nakonec byly rády za tříbodové vedení. Do druhého dějství Viktor Pruša namotivoval své hráčky, které rázem ožily. Jejich zpřesněná hra nesla své ovoce a v poločase už domácí měly dvouciferný náskok. Lvice po přestávce pokračovaly v kvalitním výkonu. Zlepšená práce v obraně dělala Irkám potíže. Mezi 25. a 30. minoutou inkasovaly Češky pouhé 4 body a zvýšily tak své vedení na 27 bodů. V poslední čtvrtině mnoho košů nepadlo a tak se rozdíl ve skóre nijak výrazně nezměnil.

V českém dresu skvěle zahrála Lucie Ceralová. Ta zaznamenala 12 bodů a 14 doskoků. O bod méně zaznamenala hráčka USK Praha Marie Žílová. Do statistik se zapsaly i její letenské spoluhráčky. Nikola Zdeňková připsala 6 bodů, Anna Chromá 2 body. Zítra se v Klatovech zápasy nehrají. Lvice tak vyběhnou až v sobotu do utkáni proti Turecku. Živě ho můžete sledovat na tvcom.cz od 19:30.