Hráčky ZVVZ USK Praha pod olympijskými kruhy

20.7.2021
V pondělí odstartuje v Tokiu olympijský basketbalový turnaj žen. Ve třech skupinách na sebe narazí celkem 12 týmů. Do další fáze postoupí družstva na prvních dvou místech, k nim se přidají dva nejlepší týmy na třetím místě.

Kvalifikované ženské basketbalové reprezentace už uzavřely své nominace a pro dvě hráčky ZVVZ USK Praha to znamená účast na letošní Olympiádě. Ve španělském dresu uvidíte Maríi Conde. K ruce bude mít ještě dvě hráčky, které také hrály v barvách letenského celku. Konkrétně Cristinu Ouviňu a hrající legendu Laiu Palau.

V srbském týmu se představí nová posila ZVVZ USK Praha Dragana Stanković, která se nevešla do finální nominace na letošní EuroBasket, o to víc zabojovala a podívá se do Tokia. V reprezentačním dresu Srbska budou i euroligové hvězdy jako například Sonja Vašić z Girony nebo Aleksandra Crvendakić z Lyonu.

I další bývalá hráčka ZVVZ USK Praha se představí pod pěti kruhy. Je jí Valériane Vukosavljević, která bude hájit francouzské barvy. Na turnaji se ale představí i další skvělé hráčky, například Francouzky Helena Ciak, Gabby Williams nebo Marine Johannes. Velké hvězdy bude mít i americký výběr. Sue Bird, Brittney Griner nebo Diana Taurasi budou velkým lákadlem ženského basketbalu. Tyto a mnohé další hráčky můžete sledovat od pondělí na olympijském basketbalovém turnaji.