Lvice U20 nestačily na favorita

16.7.2021
Ke svému čtvrtému zápasu nastoupily basketbalistky Česka v Šoproni proti Maďarkám. Domácí tým zabral hlavně ve druhé a třetí čtvrtině a mohl tak zapsat další vítězství v challengeru, tentokrát 82:68.

V úvodu zápasu Češky hrály vyrovnanou partii a dokonce se jim podařilo vyhrát první desetiminutovku. Bohužel v druhé se projevila větší rozehranost Maďarek, které svojí hrou převzaly otěže utkání do svých rukou a šly do šaten se sedmibodovým náskokem.

Vstup do druhé půle se Lvicím povedl a dostaly se na dostřel, jenže domácí včas zabraly a jejich vedení se přehouplo přes desetibodovou hranici. Do konce utkání se týmu vedeném Romanou Ptáčkovou nepodařilo dramaticky snížit náskok soupeřek, a tak si připsal druhou porážku na turnaji. Už podruhé se na dvouciferný počet bodů dostala odchovankyně USK Praha Kateřina Zeithammerová, tentokrát si připsala 10 bodů.

Kateřina Zeithammerová (hráčka českého týmu): "Věděli jsme, že je Maďarsko nejzkušenější a nejlepší tým turnaje. V prvním poločase jsme s favoritkami drželi krok, dokonce se nám podařila první čtvrtina vyhrát. V druhém poločase padla Maďarsku každá střela a naopak my se střelecky trápili. Maďarky si náskok ze třetí čtvrtiny udrželi až do konce. I přes únavu jsme se snažili bojovat a Nadal jim to zadarmo."