Střídaní pod košem

21.6.2021
Na Královce se představí nová podkošová hráčka – Dragana Stanković. Šestadvacetiletá srbská pivotka do ZVVZ USK Praha přichází z polských Polkovic. 1,96 metrů vysoká hráčka střílela v minulé sezóně v průměru 12 bodů na utkání. K tomu přidávala ještě 8 doskočených míčů.

Svoji profesionální kariéru začala v roce 2010 v srbském Novém Městě. O tři roky později přestoupila do Šoproně, odkud zamířila do Péce (Pětikostelí). Dragana byla také draftována v roce 2015 do WNBA týmem San Antonio Stars. O rok později získala se srbským seniorským týmem bronz na olympijských hrách v Rio de Janeiru. Poslední velký úspěch zaznamenala v roce 2019, kdy na Eurobasketu skončila s národním družstvem na domácím šampionátu na třetím místě.

Dragana Stanković:

„Na začátku bych chtěla říct, že jsem šťastná, že můžu být součástí euroligového týmu, který má za sebou bohatou historii. V téhle sezóně jsem ZVVZ USK Praha sledovala. Styl hry se mi strašně líbí a myslím, že se rychle dostanu do systému hry Natálie Hejkové. Věřím, že následující sezóna v Eurolize bude mnohem úspěšnější a že se tým zase vrátí do F4, kam také patří. Doufám, že se situace kolem pandemie změní k lepšímu a všichni si budeme užívat atmosféru v halách. Kdybych si mohla vybrat klub, ve kterém bych chtěla hrát, byl by to právě ZVVZ USK Praha. Veliký pozdrav fanouškům a klubu, brzy na shledanou.“

Dragana Stanković nahradí pod košem Mariji Režan, která ukončila své působení v klubu ZVVZ USK Praha po 4 letech z důvodů těhotenství, během kterých odehrála přes 100 utkání s průměrem téměř 15 bodů a 7 doskoků na utkání. Mariji děkujeme za krásné a úspěšné působení v klubu a zároveň oběma hráčkám přejeme hodně štěstí v nových rolích.