Hráčky USK v reprezentačních dresech

1.6.2021
Týmy vrcholí své přípravy na nadcházející Eurobasket 21, který vypukne za 16 dní ve Španělsku a Francii. I opory ZVVZ USK Praha jsou v plném zápřahu. Americké hráčky, Brionna Jones a Alyssa Thomas, jsou ve víru rozjeté WNBA. Co je z pohledu evropského šampionátu důležité, jak si vedou další klíčové hráčky z Letné.

Teja Oblak v letošní sezóně dokázala, že post rozehrávačky jí sedí parádně a to předvádí i v dresu Slovinska. V prvním přátelském dvojzápase proti Černé Hoře nastřílela 18 bodů a šestkrát asistovala. V utkání proti Polsku si bodově ještě polepšila. Její účet se zastavil na 24 bodech, 4 doskocích a 4 asistencích. Proti Slovensku to tak silné nebylo, ale 11 vstřelených bodů je i tak pěkný počin.

Mária Conde ve španělském dresu ještě do přátelských zápasů nevyběhla. Je však aktivní součástí širšího výběru. Jak jí známe z tréninků z Královky, určitě se o finální nominace popere a bude důležitou oporou družstva.

Daří se i bývalým hráčkám ZVVZ USK Praha. Valériane Vukosavljević, Cristina Ouviňa, nestárnoucí Laia Palau, Ivana Dojkić a mnohé další válí v reprezentačních dresech. Z tohoto pohledu bude pro fanouška ZVVZ USK Praha nadcházející evropský šampionát velkým lákadlem. A to nemluvě o oporách české reprezentace. Tu můžete vidět v pátek na Královce, kdy Lvice nastoupí proti Bělorusku. Zápas můžete sledovat také živě na programu ČT Sport.