jak to vypadá za oceánem

20.5.2021
Z pohledu hráček ZVVZ USK Praha víc než dobře. Brionna Jones a Alyssa Thomas v letošní sezoně ještě neokusily porážku a po třech kolech jejich týmu Connecticut Sun patří první příčka.

Že v týmu vládne pohoda, dokládají i čísla. S průměrem 84 bodů na zápas válcují soupeře, přitom samy inkasují 70 bodů na utkání. To je nejnižší číslo v dosavadním průběhu soutěže. V individuálních statistikách se daří i Brionně Jones. Trenér jí dává více minut na hřišti než v předešlých sezonách. Pivotka ZVVZ USK Praha se mu odvděčuje 11 body a 6 doskoky na utkání. Alyssa Thomas v letošní WNBA kvůli rekonvalescenci ještě nenastoupila.

Americká média před sezonou stavěla do role favorita Las Vegas Aces. Není se čemu divit, jejich mladý, ale zkušený tým se o finále určitě popere. Jenže podle výkonů, které předvádí Breanna Stewart v dresu Seattle Storm, by to mohl být právě její tým, který pozvedne vítězný pohár nad hlavu. Ale adeptů na mistra je víc. Nemluvě o tom, že WNBA bude mít během olympijských her přestávku. Ta může rozhodit dobře rozjeté týmy, nebo naopak najít koncentraci u slabších. Připomeňme si, že po konci Renomia ženské basketbalové ligy prohlásila Brionna Jones, že chce vyhrát v letošním roce ještě jeden titul. Tak by to mohl být právě tento.