reprezentace U19 a U20

17.5.2021
Mladé Lvice vedené paní trenérkou Romanou Ptáčkovou se připravují na nadcházející mistrovství světa U19 a evropský šampionát U20. Reprezentantky čeká celkem pět přípravných kempů. První proběhl v Klatovech, zbývající čtyři se uskuteční ve sportovním centru v Nymburce.

Do přípravy se zapojilo 19 děvčat, které se po neodehrané sezoně musí poprat o místo ve finální dvanáctce. Z týmu USK Praha se do výběru dostala Anna Chromá a Kateřina Zeithammerová. Druhá jmenovaná se pro klubový web vyjádřila k vrcholům letošní sezony:

„Mistrovství Evropy se tento rok bude hrát nejspíš jen formou turnaje. Finální výsledek nebude mít vliv na pořadí v žebříčku FIBA, takže se nebude sestupovat a postupovat mezi divizemi. Jedeme v poměrně mladší sestavě, v nominaci jsou jen čtyři 2001. Myslím, že by to mohla být dobrá příprava na Mistrovství světa U19 v Debrecenu. To také bude jediný oficiální turnaj, kterého se zúčastní český reprezentační mládežnický tým. Ve skupině narazíme na Mali, Japonsko a Kanadu. V devatenáctkách zatím nemáme zkušenosti se světovým basketbalem, ale určitě chceme navázat na 2. místo z ME U16 v Litvě.“

Nominace české reprezentace U20 a U19:

Aneta Finková

Anna Chromá (USK Praha)

Barbora Bušková

Dominica Hynková

Dominika Paurová

Eliška Brejchová

Eliška Hálová

Eliška Hamzová

Eliška Kubíčková

Julia Vydrová

Kateřina Ebenhohová

Kateřina Zeithammerová (USK Praha)

Klára Stloukalová

Lucie Svatoňová

Martina Pokorná

Petra Malíková

Simona Fišerová

Tereza Králová

Valentýna Kadlecová

 

Mistrovství světa U19 v maďarském Debrecenu se uskuteční od 7. do 15. srpna. U20 si evropský šampionát zahrají od 6. do 14. července.