Alena Hanušová je zpátky

5.5.2021
Po roční pauze se do kádru ZVVZ USK Praha vrací Alena Hanušová, aby zde navázala na své šestileté působení v hale Královka, kde zvedla nad hlavu například pohár ženské Euroligy v roce 2015. Během své hráčské cesty v zahraničí vyzkoušela tři různé celky ve dvou státech a pomohla české reprezentaci v kvalifikaci na letošní evropský šampionát.

Po roční rehabilitaci operovaného kolene se Alena Hanušová vydala do francouzského Montpellieru, kde hrála za tým BLMA. Po této krátké zkušenosti se přesunula do tureckého Elzigu, kde ve svém úvodním zápase nastřílela 23 bodů a stala se nejlepší střelkyní svého týmu. Bohužel ani tento snový vstup do ligy jí neudržel v Turecku dlouho a vracela se zpátky do Francie, konkrétně do Bretange. Zde střílela kolem 7 bodů a doskakovala 3 míče na utkání.

Alena Hanušová se také zapojila do kvalifikace na letošní EuroBasket, ve které stihla vyběhnout ve dvou utkáních. V zápase proti Rumunsku zaznamenala dokonce 15 bodů za 19 minut. A byla tak oporou Lvic na jejich cestě do Španělska a Francie, do států pořádajících letošní turnaj.

Jak vidí svůj návrat do ZVVZ USK Praha Alena Hanušová? „Jsem ráda, že se vracím zpátky do ZVVZ USK Praha, vracím se prakticky do stejného týmu a prostředí, které jsem opouštěla. Doufám, že s USK navážeme na stejné úspěchy, jak tomu bylo v předchozích letech.“