Sezona 2020/2021

22.4.2021
Z pohledu ženského basketbalu je velký úspěch, že se letošní sezona vůbec uskutečnila. Z jiného úhlu pohledu je smutné, že to bylo bez diváků, fanoušků a jejich emocí. Tyto faktory se podepsaly na covidovém ročníku, který byl pro všechny zúčastněné velkou zkouškou.

Svěřenkyně Natálie Hejkové se přes různá úskálí nakonec radovaly z 11 titulu v řadě, celkově 15 v české lize. Pojdmě se podívat, co řekly statistiky na tento nepříjemný ročník. ZVVZ USK Praha odehrálo celkem 34 zápasů. Konkrétně 25 zápasů v české lize, na evropské úrovni jich bylo 6 a v Českém poháru další 3. Dvě utkání byla kontumována ve prospěch našeho týmu. Bez Českého poháru nastřílely naše holky celkem 3170 bodů. ZVVZ USK Praha navýšilo svou vítěznou sérii v české lize na 218 utkání v řadě. I díky tomu naše hráčky vyhrály jak nejvyšší soutěž, tak i Český pohár. Co mrzí víc, jsou 3 porážky v ženské Eurolize. Ty letenský celek stály postup do další fáze soutěže.

Letenské hráčky kralovaly i v individuálních statistikách. Brionna Jones ovládl tu střeleckou, kdy s 21,1 bodů na zápas patřila neohroženě na první místo. Na třetím místě je María Conde s téměř 16 body a na pátém skončila Veronika Voráčková se 14. V základní části nejvíce úspěšných přihrávek zaznamenala Alyssa Thomas. Teja Oblak však byla nejúspěšnější v celém ročníku. S více než 6 asistencemi na utkání kraluje této statistice.