Jedno vítězství od titulu

13.4.2021
Finálová série hraná na tři vítězná utkání se přesunula do Hradce Králové, kde se odehrál druhý zápas mezi obhájkyněmi titulu a domácími Lvicemi. Oba týmy měly v živé paměti sobotní duel, ve kterém byly zaskočeny i favoritky. Z toho důvodu se dal očekávat pod bezednými koši velmi motivovaný výkon.

Jestli úvod prvního zápasu byl vyrovnaný, druhý byl jednoznačně v režii ZVVZ USK Praha. Šňůra 7:0 byla těžkou zkouškou pro Lvice, ze které v první čtvrtině nebylo cesty ven. Hráčky z Prahy koncentrovaněji bránily a dovolily soupeřkám pouhých pět úspěšných střel. I proto svěřenkyně Natálie Hejkové šly do další části se sedmnácti bodovým rozdílem. Hradecký tým rozhodně nešel do finálové série s tím, že jsou smířené s druhým místem v letošním ročníku Renomia ženské basketbalové ligy. Ukázaly, že umějí hrát basketbal, který dělá problémy i euroligovému týmu. To se projevilo v druhé desetiminutovce, kdy dokázaly přestřílet ZVVZ USK Praha o pět bodů a mírně stáhly vedení obhájkyň titulu. Brionna Jones v tuto chvíli měla na svém kontě dvouciferný počet bodů, konkrétně 12. Stejně jako na druhé straně Klára Vojtíková.

Druhý poločas odstartoval velmi vyrovnaným výkonem na obou stranách, který byl pro diváka zajímavý i vizuálně. Oba týmy nastřílely přes 22 bodů a ještě k tomu přidaly pohledné akce. Například Veronika Voráčková předvedla coast to coast a zakončila s elegantním obtočením míče kolem těla a střelou o desku. Naštěstí pro ZVVZ USK Praha Lvicím nevystačila energie do poslední části. V té družstvo vedené kapitánkou Kateřinou Elhotovou jednoznačně nastavilo kurs k vítězství.

Nejlepší střelkyní zápasu byla Brionna Jones, která nastřílela 24 bodů. O třetinu bodů méně stihla dvojice Kateřina Elhotová a Ivana Dojkić. Dalšími dvoucifernými střelkyněmi na straně ZVVZ USK Praha jsou Teja Oblak a Marija Režan. Zápas, který může určit letošní šampiónky je naplánován na tento pátek od 17 hodin v hale Královka. Vy ho můžete sledovat živě na platformě TVCom.

Sokol Hradec Králové – ZVVZ USK Praha 68:100 (12:29, 23:18, 22:25, 11:28)

Jones 24 (8 dosk.), Elhotová a Dojkić po 16, Oblak 11, Režan 10, Voráčková 9 (9 dosk.), Šípová 9, Vyoralová 5