Poslední krok

7.4.2021
Říká se, že poslední krok bývá nejtěžší. Jak moc bude těžký pro hráčky ZVVZ USK Praha, ukáže až finálová série. Ta bude soubojem dvou nejlepších týmů po základní části. Obhájkyně titulu v letošní sezoně nepoznaly chuť porážky. Hradec Králové prohrál jen třikrát v Renomia ženské basketbalové lize.

V úvodním vzájemném duelu letošního ročníku Hradec Králové využil absence několika klíčových opor ZVVZ USK Praha a zápas dospěl do dramatické koncovky. Ze strany Lvic to byl skvělý výkon, kdy se po téměř celý zápas držely na dostřel a o vítězství je připravil velký nápor Pražanek v posledních minutách.

Druhý vzájemný zápas už tak vyrovnaný nebyl. ZVVZ USK Praha vlétl do utkání ve velkém stylu a ovládl první čtvrtinu o 18 bodů. Ve zbytku zápasu bodový rozdíl jen narůstal a zastavil se na čísle 34. Celkem padesát bodů nastřílelo americké duo Brionna Jones a Alyssa Thomas. Od tohoto listopadového zápasu proti sobě týmy nenastoupily a ve finálové sérii se tak utká až po pěti měsících.

Rozpis zápasů o zlatou medaili v Renomia ženské basketbalové lize začíná již tuto sobotu na Královce, kde je rozskok naplánován na 17 hodinu. Druhé utkání nás zavede do Hradce Králové a to v úterý v 16:30. V pátek se pak vrátí série do Prahy, kde se v 17 hodin rozehraje třetí zápas. Případný čtvrtý a pátý zápas se odehraje 18., respektive 20. března. Všechny zápasy můžete sledovat živě na TVcom.