Postupujeme do finále RŽBL

30.3.2021
Ve třetím utkání semifinálové série nastoupily hráčky ZVVZ USK Praha proti KP Brno. Po dvou vyhraných zápasech měly domácí výtečnou šanci postoupit do finále. V prvním vzájemném utkání na Královce hosté ukázali, že umí být nepříjemným soupeřem.

Domácím hráčkám vstup do zápasu vyšel náramně. Jejich devítibodovou šňůru přerušila brněnská hráčka z čáry trestného hodu až po třech odehraných minutách. V prostřední části první čtvrtiny se hra srovnala a byli jsme svědky tvrdé hry pod koši. Jakmile se dostali hosté na dostřel, ZVVZ USK Praha zabrala a soupeři odskočila. Velkou zásluhu na tom měla Teja Oblak, která skvěle dirigovala útočnou hru a dovedla svůj tým do téměř dvouciferného vedení. V další části se opět dařilo domácím, které připsaly 10 bodů v řadě a nedovolily skórovat KP Brnu bezmála 5 minut. Ve velkém tempu pokračovaly hráčky ZVVZ USK Praha i nadále. Skvělou obranou udržely hosty na pouhých 6 bodech za čtvrtinu, samy přidaly dalších 15. V poločase tak vedly o 28 bodů.

Vstup obou týmů do druhé půlky byl rozpačitý. Tento stav na hřišti změnila až kapitánka Kateřina Elhotová, která během krátké chvíle trefila 8 bodů z dlouhé vzdálenosti a nasměrovala ZVVZ USK Praha k ovládnutí třetí čtvrtiny a navýšení rozdílu ve skóre. Úvod poslední čtvrtiny moc bodů nepřinesl. Po čtyřech minutách vedlo KP Brno 4:2. V následujících minutách však ZVVZ USK Praha strhlo vedení na svou stranu. Ve zbytku utkání nechala trenérka Natália Hejková na hřišti mladé hráčky, které dohrály zápas ve vztyčenou hlavou a byly důstojným soupeřem KP Brno. ZVVZ USK Praha tak postupuje do finále Renomia ženské basketbalové ligy. Nejlepší střelkyní domácích byla Veronika Šípová s 15 body. K nim doskočila ještě 7 míčů. V patách jí byly spoluhráčky Teja Oblak a Kateřina Elhotová.

ZVVZ USK Praha – KP Brno 88:44 (21:12, 25:6, 25:16, 17:10)

Šípová 15 (7 dosk.), Elhotová a Oblak po 14, Voráčková 10, Jones 9 (9 dosk.), Zeithammerová a Vyoralová po 6, Režan 5 (7 dosk.), Conde 5 (8 dosk.), Kovtun a Zdeňková po 2, Halátková 0