Vítězné první semifinále

24.3.2021
Dnešním dnem začalo semifinálové klání mezi ZVVZ USK Praha a KP Brno. I když celkové skóre vypadá, že se jednalo o jednoznačný zápas, vítězství se rodilo pomalu a urputně. Oba týmy předvedly, proč mají na to hrát evropské poháry.

Od úvodních minut se jednalo o velmi běhavý basketbal, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou. Oba týmy k aktivnímu pohybu přidaly vysoké procento úspěšnosti střelby a první čtvrtina tak přinesla 39 bodů a vítězství ZVVZ USK Praha o pouhý jeden bod, který zařídila úspěšnou trojkou Kateřina Elhotová čtyři vteřiny před koncem. Vypadalo to, že pomyslný chléb se začal lámat ve třetí minutě druhé čtvrtiny, kdy Mária Conde proměnila trojkový pokus a navýšila vedení domácích na 5 bodů. Jenže Bňanky dokázaly umazat i tento rozdíl. Na Královce bylo tedy stále o co hrát. Větší bodový rozdíl si ZVVZ USK Praha vytvořila až čtyři minuty před přestávkou, osm bodů bylo v tuto chvíli nejvyšší vedení domácích. I přes veškerou snahu KP Brna v defenzívě se nepodařilo hostům snížit. Na druhé straně však ZVVZ USK Praha ještě zabojovalo a do druhého poločasu šlo nakonec s desetibodovým vedením.

Po přestávce do utkání vstoupily domácí šňůrou 7:0. KP Brno ani po tomto počinu nesložilo zbraně a pomalu ztrátu snižovalo. Ale zkušená trenérka ZVVZ USK Praha Natália Hejková věděla, jak nakopnout defenzívu svého týmu a tím zastavit útočnou snahu hostů. V útoku se domácí stále držely nad 20 body za čtvrtinu. A tak po 30 odehraných minutách opět navýšily bodový rozdíl. Velice vyrovnaný vstup do poslední části zápasu měly oba týmy. Během čtyř minut bylo střelecké skóre shodné 11:11. Do konce zápase se však váhy naklonily na stranu domácích a poslední čtvrtinu nastřílely 34 bodů. Celkem 69 bodů ZVVZ USK Praha nastřílelo trio Elhotová, Jones a Conde. Poslední jmenovaná zaznamenala ještě 12 doskoků a tím si připsala další double-double. Stejný počin zapisala i Marija Režan. Příští semifinálové utkání je naplánováno na sobotu od 14 hodin v hale Vodova.

ZVVZ USK Praha – KP Brno 98:75 (20:19, 23:14, 21:16, 34:26)

Elhotová 25, Jones 24 (8 dosk.), Conde 20 (12 dosk.), Režan 15 (11 dosk.), Vyoralová 7 (8 dosk.), Šípová 4, Oblak 3