USK je v semifinále RŽBL

20.3.2021
ZVVZ USK Praha na své palubovce přivítalo BK Loko Trutnov ve čtvrtfinále letošního ročníku Renomia ženské basketbalové ligy. Série hraná na tři vítězná utkání dokázala dostat soupeře až na třetí pokus do haly. První dvě utkání byla kontumována ve prospěch domácích.

Do zápasu šel pražský celek jako favorit a svojí roli potvrzoval od začátku utkání. Základ byla úspěšná první čtvrtina, kterou vyhrálo ZVVZ USK Praha devětadvacetibodovým rozdílem. V každém případě je potřeba pochválit Trutnov, že je takovýto bodový nášup nepoložil a stále se hráčky vedené Michalem Martiškem snažily skórovat. Ve druhé čtvrtině se jim to podařilo dokonce víckrát, než v té první. Jenže ZVVZ USK Praha bylo po dlouhé herní pauze hladové a střílely koše jako na běžícím páse.

Jak už bylo řečeno, BK Loko Trutnov nesložil zbraně. V každé čtvrtině nastřílel alespoň deset bodů a stále se snažil hrát aktivní basketbal. Jenže vysunutá obrana domácích přinášela své ovoce a ve třetí čtvrtině již na tabuli svítila stovka. Tu zapsala Tereza Vyoralová a tak něco upeče. Trenérka ZVVZ USK Praha paní Natália Hejková během zápasu prostřídala všechny své hráčky a každá z nich se odměnila bodovým zápisem. Nejvíce body zatížila konto soupeřek Brionna Jones a to konkrétně s 27. Dále pak Mária Conde, která ještě doskočila 11 míčů a připsala si tak double-double. K nim se přidalo dalších pět hráčky s dvouciferným bodovým zápisem. Vítězství ZVVZ USK Praha přineslo účast v semifinále letošní Renomia ženské basketbalové ligy. V tom se utkají proti KP Brno již tuto středu na domácí palubovce od 17 hodin. Utkání můžete sledovat živě na TVcom.

ZVVZ USK Praha – BK Loko Trutnov 137:50 (41:12, 34:16, 33:10, 29:12)

Jones 27, Conde 23 (11 dosk.), Voráčková 19, Elhotová 16, Dojkić 14, Režan a Šípová po 10, Halátková 7, Kovtun 5, Vyoralová 3 (11 as.), Zeithammerová 2, Oblak 1 (10 as.)