F4 Euroligy zná své účastniky

20.3.2021
Včerejším dnem skončila čtvrtfinálová fáze ženské Euroligy, která stanovila účastníky Final four. To se odehraje 16. a 18. dubna. Místo finálového turnaje bude teprve oznámeno. Které týmy budou mít šanci ovládnout letošní ročník, se dozvíte níže.

Začneme tureckým soubojem. Po středeční jasné výhře Fenerbahce se očekávala velká touha po odplatě ze strany Galatasaraye. Těm se sice podařilo oplatit porážku, bohužel ne takovým rozdílem, aby se probojovalo do Final Four. Konečný výsledek obou utkání tak skončil 152:147 pro Fenerbahce.

I v dalším utkání se jednalo o souboj týmů ze stejného státu. Pro Dynamo Kursk, které ve středu předvedlo bojovný výkon a padlo o pouhých 13 bodů proti Jekatěrinburgu, to nebyl vydařený zápas. Se soupeřem dokázalo držet krok pouze ve druhé a třetí části a to nemohlo odvrátit vysokou porážku nejen v tomto zápase, ale ani v součtu bodů. Jekatěrinburg duely ovládl 174:126.

Ve španělském souboji Salamanka nenechala nic náhodě a v odvetě porazila Gironu. Ta sice v poločase vedla, jenže ve zbytku zápasu mírně ztrácela a prohrála oba zápasy celkem o 14 bodů.

Šoproň v úvodním zápase porazila Lyon o 28 bodů a dalo se říct, že už je po sérii. Jenže francouzský celek šel do zápasu s tím, že odvrátí vyřazení z Euroligy. Po skvělých prvních dvaceti minutách dokonce vedl 14 bodovým rozdílem a dalo se čekat drama. To se nakonec nekonalo, jelikož Francouzkám v druhé půli došel dech a tak si Šoproň sice připsala první porážku v letošním ročníku, ale i tak postupuje s celkovým skóre 156:141.

Podle předem daného klíče se v semifinále letošního ročníku Final Four utká Salamanka proti Šoproni. V druhém zápase se představí Fenerbahce proti Jekatěrinburgu. Vítězové těchto zápasů si to pak rozdají o mistrovský titul.