První kolo čtvrtfinále ELW

18.3.2021
Včerejším dnem začalo další kolo ženské Euroligy. Osm nejlepších týmů z prvních a druhých míst základních skupin si to rozdalo v prvních zápasech čtvrtfinále. Zápasy se odehrály v maďarské Šoproni a španělské Salamance.

Naše shrnutí začneme ve Španělsku, kde se odehrálo turecké derby. Galatasaray vyzval přemožitele ZVVZ USK Praha tým Fenerbahce. První poločas byl vyrovnaný a skončil těsně pro tým, ve kterém hraje i Kia Vaughn. Zlom však přišel ve třetí čtvrtině, kdy Fenerbahce udrželo defenzívu Galatasaraye na pouhých 12 bodech. To zlomilo veškerý odpor a Fenerbahce si tímto výkonem došlo pro velký sedmnáctibodový rozdíl do odvety. Skvělý výkon předvedla ukrajinská hráčka v barvách vítězného týmu Alena Iagupová, která nastřílela 32 bodů a přidala 7 asistencí.

Ve druhém zápase v Salamance nastoupil nový mistr španělské ligy Girona proti hostitelské Avenidě. Domácí ovládly první tři čtvrtiny a vypracovaly si čtrnáctibodový rozdíl. Ten sice Girona mocně stahovala v poslední části, ale zvrátit takto velký bodový rozdíl se jim nepovedlo. Nejlepší střelkyní utkání byla česká reprezentantka Julie Reisingerová, která zaznamenala 16 bodů a doskočila 6 míčů.

V Šoproni se do prvního zápasu čtvrtfinále pustily ruské celky. Kursk vyzval Jekatěrinburg. Kdyby první čtvrtina neskončila 20 bodovým rozdílem, mohlo se mluvit o celkem vyrovnaném utkání. Kursk dokonce dvě čtvrtiny ovládl. Jak bylo řečeno výše, velký rozdíl z první čtvrtiny se jim nepodařilo stáhnout a tak si do odvety odváží třináctibodovou prohru.

Druhý zápas v Šoproni odehrál domácí celek proti Lyonu. Po první vyrovnané čtvrtině přišel velký výpadek francouzského týmu a domácí si nejvyšším rozdílem ze všech čtvrtfinálových klání s velkou jistotou zajistili nejlepší pozici do odvety. Osmadvacetibodový rozdíl jim dává velkou naději na postup do Final four. Zítřejší zápasy můžete sledovat na youtube kanálu FIBA.