Los pro Lvice

8.3.2021
Po skvělé kvalifikaci na letošní ženský EuroBasket se Lvice dozvěděly jména soupeřů, proti kterým se utkají na cestě k vysněnému titulu. V živém přenosu z Valencie jim los přisoudil skupinu, místo a soupeře.

16 týmů bylo rozděleno do 4 skupin, Češky byly po umístění na minulém šampionátu zařazeny do třetího koše. S nimi ve skupině jsou Bělorusko, Černá Hora a Turecko, těmto soupeřům se tedy Lvice ve skupině určitě vyhnou.

Los pro Lvice je následující: Česká republika nastoupí 17. června ve skupině D, která se odehraje ve Štrasburku, proti hostitelskému týmu Francii, Rusku a Chorvatsku.

Trenér Svitek se již dříve vyjádřil k losu následovně: „S přístupem, s jakým jsme šli do kvalifikačních bloků i předvedenou hrou se nemusíme bát žádného soupeře. Každý tým, který se dostal na EuroBasket, má svou kvalitu. Hlavně si přeji, aby náš tým zůstal zdravý, dobře se připravil a pak věřím, že budeme hrát dobrý basketbal.“

Ve skupině A se utká hostitelské Španělsko, dále pak Švédsko a Bělorusku a Slovensko. I skupina B se odehraje ve Valencii, kde se utkají týmy Srbska, Itálie, Řecka a Černé Hory. Ve Štrasburku se představí skupiny C a D. V první jmenované skupině byly nalosovány družstva Bosny a Hercegoviny, Slovinska, Turecka a Belgie.

Celý turnaj se bude konat od 17. do 27. června 2021, jak už bylo řečeno ve Španělsku a Francii. Skupiny a osmifinále se odehrají v nich. Následná čtvrtfinále, semifinále a finále se odehraje ve Španělsku.