Jednoznačné semifinále Renomia ČP

4.3.2021
Po šesti letech se vrátil ZVVZ USK Praha do Renomia Českého poháru žen. Od úvodních minut semifinálového utkání proti BLK Slavia Praha bylo jasné, že si svěřenkyně Natálie Hejkové přijely pro prvenství v tomto ročníku.

Dá se říct, že Slávistky dokázaly držet krok jen v první minutě utkání, kdy Petra Bakajsová oplatila tříbodovou střelu Márii Conde. Od této chvíle první čtvrtina patřila ZVVZ USK Praha. K této trojce španělské křídelnice stihly její spoluhráčky přidat dalších 31 bodů. Vysunutá agresivní obrana, kterou se ZVVZ USK Praha prezentuje nejen v poháru, dělala Slávistkám problémy. V první čtvrtině vstřelily kromě již zmíněné trojky jeden koš ze hry a tři střely z čáry trestného hodu. Trenérka Natália Hejková stačila do poločasu protočit téměř všechny své hráčky a tak se do poločasu bodový rozdíl moc nenavýšil.

Po poločase přišla destrukce hráček v červenobílých dresech. ZVVZ USK Praha našlo ztracené tempo a po druhé v zápase nastřílelo 34 bodů za čtvrtinu. Aktivnější obrana také přinesla své ovoce, obdržených 5 bodů je toho důkazem. Jestli si někdo myslí, že se poslední desetiminutovka dohrávala z povinnosti, ten se mýlí. Tým z Edenu chtěl ještě snížit bodový rozdíl, zatímco hráčky z Letné byly hladové a neustále se hrnuly do útoku pro další body.

Třetí jednoznačný výsledek připsal tým Natálie Hejkové proti svému městskému rivalovi v této sezoně. Velkou zásluhu na tom má v poslední době skvěle hrající Veronika Voráčková, podpořená kapitánkou Kateřinou Elhotovou. Dohromady zatížily konto Slávistek 45 body, 8 doskoky a 4 asistencemi a 5 zisky.

Tato výhra posunula ZVVZ USK Praha do boje o první místo v Renomia Českém poháru žen, ve kterém se utká s KP Brno. Hráčky z moravské metropole porazily hostitelský tým Levhartice Chomutov. Finálový zápas se hraje zítra od 18:30 a vy jej můžete sledovat živě na tvcom.cz nebo na HbbTv České televize.

BLK Slavia Praha – ZVVZ USK Praha 41:112 (8:34, 20:21, 5:34, 8:23)

Voráčková 24, Elhotová 21, Conde 19 (8 dosk., 7 as.), Režan 13 (7 dosk.), Jones 12 (7 dosk.), Dojkić 9, Šípová 7, Vyoralová 3 (7 dosk.), Oblak a Zdeňková po 2, Halátková a Kovtun po 0