Základní část Renomia ŽBL je za námi

20.2.2021
Základní část náročné sezony ženské ligy ukončil tým ZVVZ USK Praha zápasem proti KP Brno. Oba celky přitom v tabulce okupují nejvyšší příčky a dal se tedy očekávat kvalitní duel. Pro hosty by výhra znamenala udržení třetí pozice po základní části.

Jenže první čtvrtina se jim hrubě nevyvedla. Zásluhou výpadku obrany v prvních třech minutách zápasu prohrávaly devíti bodovým rozdílem. Tento náskok hráčky ZVVZ USK Praha stále navyšovaly a 18 bodové vedení ukázalo, jakým směrem se bude zápas vyvíjet. Podobně tomu bylo i v další části utkání, kdy střelecké trápení Brna pokračovalo. Na druhé straně se v útoku skvěle vedlo Brionně Jones, která v poločase měla na svém kontě 16 bodů. Jen o dva body méně, než stihlo celé KP Brno.

Ve druhém poločase se průběh utkání nezměnil. ZVVZ USK Praha si stále držela vysoký střelecký nástřel. V téměř každé čtvrtině nastřílely 20 bodů. Za to hosté měli velké trápení, dostat se přes defenzívu domácích jim působilo velkou námahu a průměr 10 bodů na čtvrtinu to jen dokazuje. ZVVZ USK Praha vítězstvím o 47 bodů nakonec ovládlo základní část bez jediné porážky. Dvojice tahounů Brionna Jones s 22 body a Veronika Voráčková s 19 body a 12 doskoky se staly hvězdy utkání.

ZVVZ USK Praha – KP Brno 87:40 (27:9, 20:9, 22:12, 18:10)

Jones 22, Voráčková 19 (12 dosk.), Dojkić 10, Režan 8, Oblak 7 (9 as.), Elhotová a Vyoralová po 6, Conde 5, Šípová 4, Kovtun a Halátková po 0