Ve Strakonicích o 106 bodů

17.2.2021
V dohrávce 10. kola Renomia ženské basketbalové ligy se hráčky ZVVZ USK Praha vydaly do jižních Čech, konkrétně do Strakonic. Souboj týmů z různých pólů tabulky měl jednoznačný průběh. Čekalo se tedy jen na finální bodový rozdíl.

Patnácti body v řadě vstoupily hráčky z hlavního města do zápasu. Strakonice tuto šňůru přerušily až po 4 odehraných minutách. Nápor ZVVZ USK Praha byl tak velký, že se bodový účet v první čtvrtině zastavil na 41 bodech. Domácí se marně snažily a přes obranu Pražanek se dostaly jen sporadicky. Bodově velmi podobné druhé dějství nepřineslo žádnou dramatickou zápletku a bylo jasné, kdo zápas ovládne. Velkou zásluhu na této hře hostů měla především Kateřina Elhotová, Brionna Jones a Mária Conde. Všechny se v prvním poločase prezentovaly aktivním výkonem přetaveným v bodové, doskokové a asistenční zápisy.

 

Sympatické na hráčkách Strakonic bylo, že se prvním poločasem nenechaly odradit a během třetí desetiminutovky zaznamenaly nejvyšší počet bodů v utkání. Na straně ZVVZ USK Praha to byla další třicetibodová čtvrtina. V závěrečné části se však hra vrátila do úvodních kolejí. Pražanky podruhé v zápase zaznamenaly přes 40 bodů a domácí opět jednociferný počet bodů. ZVVZ USK Praha dotáhla do velkého vítězství týmová práce v čele s Veronikou Voráčkovou a Márií Conde, obě zaznamenaly 21 bodů. Za nimi byly Ivana Dojkić a Brionna Jones. Velkým plusem utkání, z pohledu trenérky Natálie Hejkové, bylo, že všechny hráčky dostaly herní prostor a každá z nich se nejen střelecky zapsala do statistik. Velký milník zaznamenala i Kateřina Elhotová, která si v dnešním utkání připsala 800. asistenci v lize.

BK St-U19 Chance – ZVVZ USK Praha 41:147 (10:41, 9:35, 14:30, 8:41)

Voráčková 21 (8 dosk., 8 as., 9 zisků), Conde 21 (6 as.), Dojkić 19, Jones 18, Režan 16 (9 dosk.), Vyoralová 14 (7 as.), Elhotová 13, Šípová 12, Oblak 9 (8 as.), Kovtun a Halátková po 2