Po třiceti minutách stovka

10.2.2021
Sérii tří venkovních utkání zahájily hráčky ZVVZ USK Praha na druhém konci republiky. V dohrávce 16. kola je přivítal tým SBŠ Ostrava. Ten v prvním vzájemném střetnutí letošního ročníku na Královce nastřílel naším hráčkám pouhých 26 bodů a už od úvodu zápasu se snažil dokázat, že má na mnohem víc.

To ostravské hráčky předváděly v úvodu zápasu. Stále se držely na dostřel nebo dokonce i mírně vedly a ZVVZ USK Praha bojovala s houževnatou obranou domácích. Tato přetahovaná skončila v sedmé minutě, kdy k obratu za stavu 18:19 zavelela Kateřina Elhotová. Kapitánka letenských stihla za 2 minuty osm bodů a svým výkonem určila směr utkání. To, co Ostravanky nastřílely v Praze za celé utkání, stihly bez mála za úvodní čtvrtinu. Jenže rozjetou mašinu je těžké zastavit a to se přesně potvrdilo ve druhém dějství. ZVVZ USK Praha znova nastřílelo 30 bodů za čtvrtinu a důslednější obranou snížily počet obdržených bodů na třinácti. Na dvouciferných číslech v poločase byly Teja Oblak, Marija Režan, Kateřina Elhotová a Brionna Jones. Poslední jmenovaná zatížila obranu Ostravy 18 body za necelých 15 minut na hřišti.

 

Přesnějším útokem a ještě lepší obranou vstoupily hráčky ZVVZ USK Praha do druhého poločasu. Znovu zaznamenaly více než 30 bodů za čtvrtinu a udržely Ostravanky na sedmi vstřelených bodech. Ve skvělém výkonu pokračovala Kateřina Elhotová, která za třetí čtvrtinu stihla 11 bodů, což je o bod víc, než stihla v úvodní dvacetiminutovce. Trenérka Natália Hejková využila velkého bodového rozdílu a během zápasu prostřídala všechny své hráčky. To způsobilo střelecký výpadek v poslední desetiminutovce, kdy zaznamenaly „pouhých“ 19 bodů. Jak se říká, každý bod se počítá. I díky těmto bodům ZVVZ USK Praha zapsalo celkem 117 bodů. Nejvíce bodů v pražském celku zaznamenala Brionna Jones, které těsně unikl double-double. Za ní byla Kateřina Elhotová a další čtyři hráčky s dvouciferným počtem bodů.

SBŠ Ostrava – ZVVZ USK Praha 73:117 (23:36, 13:30, 7:32, 30:19)

Jones 24 (8 dosk.), Elhotová 21 (6 as.), Režan 14 (6 dosk.), Oblak 13, Dojkić a Šípová po 12, Voráčková 9, Conde 8, Vyoralová 4, Halátková a Kovtun po 0