Domácí bublina zakončená vítězstvím

22.1.2021
K poslednímu zápasu ve skupině B nastoupil ZVVZ USK Praha. Jeho soupeřem byla polská Gdyně, která se po celou dobu pražské bubliny prezentovala velice bojovným výkonem a zatápěla oběma svým předešlým soupeřům. Pražanky si chtěly spravit po nepovedeném domácím turnaji.

Na ZVVZ USK Praha dolehla včerejší prohra, která se podepsala na výkonu v úvodu zápasu. Gdyně po pěti odehraných minutách vedla o pět bodů a s domácími hráčkami to nevypadalo dobře. Jenže pak přišla pasáž 9:2 a rázem byly na koni. Psychická pohoda se podepsala na výkonu v další části, která nebyla bodově atraktivní, ale na ZVVZ USK Praha bylo vidět, že se mentálně zvedá.

V plné síle se to projevilo po přestávce. Mírný náskok domácích, se lepší hrou na obranné polovině, podepsal na větším vedením, které před čtvrtou čtvrtinou bylo 16 bodové. Velkou zásluhu na tom měla podkošová dvojice Marija Režan a Brionna Jones, které zásobovaly dobrými přihrávkami Mária Conde a Teja Oblak. V posledním dějství se nic zásadního nestalo a tak si ZVVZ USK Praha připsal výhru.

Za touto výhrou primárně stála již zmíněná dvojice Brionna Jones a Teja Oblak. Američanka hájící barvy ZVVZ USK Praha si připsala euroligový double-double a Teje Oblak to samé uteklo o pouhé tři asistence.

ZVVZ USK Praha – VBW Arka Gdyně 80:67 (18:16, 16:13, 21:10, 25:28)

Jones 27 (10 dosk.), Oblak 16 (7 as.), Elhotová 11, Režan 10, Dupree 6, Voráčková 5 (8 as.), Dojkić 3, Conde 2, Vyoralová 0