Pátý hrací den ELW

22.1.2021
Včera si svoji účast v play-off nejprestižnější ženské evropské ligy zajistilo hned několik týmů. Jak se otevírala brána do vyřazovací části v jednotlivých zápasech a kdo všechno se tedy kvalifikoval, si můžete přečíst níže.

Skupina A

Izmit – Dynamo Kursk 61:65

Aby si Dynamo udrželo naději na postup, muselo v tomto duelu vyhrát. Velký krokem pro ruský tým byla třetí čtvrtina, kdy dokázaly soupeře udržet na 5 vstřelených bodech, při tom sami nastříleli 18. Tento třinácti bodový rozdíl uklidnil Kursk a v závěru si zápas pohlídal.

Parfumerias Avenida – Nadezhda 93:38

Jediným neporaženým týmem ve skupině A zůstala po včerejšku Salamanca. Ta si hravě poradila s Nadezhdou, kdy jí dovolila jen jednou za zápas nastřílet 14 bodů za čtvrtinu. To Avenidu posunulo do další části soutěže.

Skupina B

Fenerbahce – Arka Gdynia 88:57

Podle výsledku by se dalo říct, že zápas byl jednoznačný. Jenže opak je pravdou. Polský celek byl poražen v poslední čtvrtině, kdy si nechal nasázet 29 bodů a sám kontroval pouhými 6. Je třeba říct, že Fenerbahce si zápas pohlídalo a šetřilo opory jako Iagupová nebo Sabally. Vítězstvím si Fenerbahce zajistilo postup do play-off.

LDLC ASVEL – ZVVZ USK Praha 85:74

Že pro USK je to zápas o všechno, bylo jasné už před utkáním. Z tohoto tlaku možná pramenila spousta nepřesností a zbytečných ztrát, které stály ZVVZ USK Praha šanci na postup. Lyon oplatil Pražankám prohru z prosincové bubliny a postupuje dál.

Skupina C

UMMC Jekatěrinburg – Girona Spar 90:83

Napínavý duel nabídl jistý postupující Jekatěrinburg proti Gironě. Té, kdyby neutekla první čtvrtina, mohl španělský celek pomýšlet na senzaci. Vždyť v další části zápasu hrál vyrovnanou partii a trápil Rusky až do samého konce. To pomohlo udržet Gironě druhé postupové místo.

TTT Riga – Famila Schio 68:78

Rize nevyšla druhá a třetí čtvrtina, ve které nezachytil nástup Italek a na začátku čtvrté desetiminutovky byl rozdíl více než 20 bodů. Trenér Schia tak v závěru mohl šetřit opory a náhradnice udržely vedení a pomohly svému týmu k vítězství.

Skupina D

Skupina D se včera nehrála. Některé zápasy byly dohrány před bublinou, jiné se dohrají během dneška nebo zítřka.