Drama se nekonalo

21.1.2021
Tak by se dal nazvat druhý vzájemný duel v letošní ženské Eurolize mezi francouzským Lyonem a ZVVZ USK Praha. Pražanky sice úvodní duel vyhrály o pouhý bod, ale pokud chtějí pomýšlet na postup do další části soutěže, musely vyhrát i tento.

S velkým respektem nastoupily do zápasu oba týmy. Nikdo se přehnaně do ničeho nehrnul a bodový zápis se zaplňoval jen pozvolna. Až po pěti minutách začal Lyon vést větším rozdílem. Ten dokázaly ještě hráčky ZVVZ USK Praha umazat, ale francouzský celek již měl své tempo, kterého ho dovedlo do osmibodového vedení. Jenže Pražanky po krátké přestávce ovládly první minuty druhé části a stáhly skóre na dostřel. Pak se tlak dostavil z druhé strany a 10 bodová šňůra Lyonu znamenala další a výrazný odskok ve vedení. Pak se probudila Mária Conde, která trojkou, střelou z krátké vzdálenosti a košem s faulem zaznamenala v řadě 8 bodů a zase to bylo pro ZVVZ USK Praha růžovější. Ačkoliv snaha hráček z Letné byla veliká, Lyon si stále držel vedení, které se v poločase zastavilo na 6 bodech.

Vstup do druhé půle byl bodově vlažný, vždyť stav byl po pěti minutách 8:5. Bohužel velkým problémem hráček ZVVZ USK Praha byly fauly. Kateřina Elhotová měla za prvních dvacet minut 4 a Brionna Jones si v rychlém sledu ve třetí čtvrtině také dostala na 4 fauly. Jenže když se chce, tak to jde a USK se vyrovnalo i s tímto deficitem a bojovnou hrou se držely ve hře. Jenže vždy, když se pražský tým přiblížil na dostřel, vyprodukoval zbytečnou ztrátu, ze které těžil Lyon. A tak dvě minuty před koncem byl stav o deset bodů ve prospěch Lyonu. Tento rozdíl do konce utkání ZVVZ USK Praha nedokázal smazat a připsal si v pražské bublině druhou porážku.

LDLC Asvel nejvíce táhla dvojice Crvendakić a Ciak, které dohromady nastřílely 30 bodů. Na straně ZVVZ USK Praha to byla Mária Conde a Marija Režan, které v součtu zvládly 34 bodů. Za zmínku určitě stojí i výkone Teji Oblak, jejíž 11 doskoků a 8 asistencí svědčí o jejím nasazení v dnešním zápase.

LDLC Asvel – ZVVZ USK Praha 85:74 (24:16, 19:21, 16:15, 26:22)

Conde 18 (8 dosk.), Režan 16 (7 dosk.), Jones 11 (8 dosk.), Oblak 8 (11 dosk., 8 as.), Elhotová 8, Dupree 6, Voráčková 4, Dojkić 3, Vyoralová 0