Čtvrtý hrací den ELW

20.1.2021
Další bublinou odstartovala druhá část základní části ženské Euroligy. Níže vám přinášíme shrnutí všech zápasů, které se ve čtvrtém hracím dni odehrály.

Skupina A

Nadezhda – Dynamo Kursk 62:86

Zápas byl v prvním poločase velice vyrovnaný a oba soupeři se těžko prosazovaly. To se změnilo ve druhé části zápasu, kdy Dynamo využilo slabé fyzické kondice Nadezhdy a ovládlo poslední čtvrtinu17 bodovým rozdílem.

Izmit – Parfumerias Avenida 80:101

Turecký celek v poločase vedl o 8 bodů a zdálo se, že se v druhé půli nic zásadního nezmění. Do té však nastoupil španělský celek zcela v jiné formě a 34 body ve třetí části nasměroval svůj tým k jasné výhře a první stovce ve skupině A.

Skupina B

Arka Gdynia – LDLC Asvel 76:79

Drama přinesl první zápas v pražské bublině. Outsider skupiny dlouho dobu trápil favorita a schylovalo se k senzaci. Jenže v závěru utkání se projevily zkušenosti Lyonu z těžkých zápasů a dotáhly tak svůj zápas k dalšímu vítězství.

ZVVZ USK Praha – Fenerbahce 70:99

16, to je počet trojek, který proměnil istanbulský celek během druhého vzájemného střetnutí se ZVVZ USK Praha. Fenerbahce to pomohlo psychicky a třicetibodový rozdíl z poločasu udržoval i během druhé půle. Více si o zápasu můžete přečíst zde.

Skupina C

Spar Girona – TTT Riga 82:52

Riga v tomto zápase dokázala hrát vyrovnanou partii pouze ve druhé čtvrtiny. Ve všech ostatních jednoznačně zaostávala a tak to byl pro Gironu příjemný trénink do dalších bojů o postup do další části soutěže.

Famila Schio – UMMC Jekatěrinburg 58:74

Že souboj trpaslíka s obrem dopadne s takto malým rozdílem, čekal málo kdo. Italky sice prohrály první čtvrtinu, ale v následujících dvou držely krok, z toho jednu vyhrály o 6 bodů. Zkušený ruský gigant však nedopustil žádné drama a jednoznačně a je tak druhým postupujícím do vyřazovací části Euroligy.

Skupina D

Sopron Basket – Bourges Basket 74:67

Tím prvním, kdo postoupil do čtvrtfinále je Šoproň. Který má ze všech účastníků nejvíce zápasů a všechny vítězné. Proti Bourges se ale trápil a v závěru zápasu mohl děkovat, že nástup francouzského týmu přišel pozdě.

Basket Landes – Galatasaray 59:78

Basket Landes vyšel úvod do zápasu, bohužel pro ně, ale toto tempo neudržely a po zbytek zápasu jen ztrácely. Za to Galatasaray se dostal do provozní teploty a byl těžkým oříškem pro obranu domácích a dostal se na postupovou příčku.

Galatasaray – Basket Landes 89:63

Turecký tým v pondělí také dohrával utkání prvního kola, do kterého nepustily pozitivní testy na koronavirus. Oba týmy vstoupily do utkání přestřelkou, Galatasaray nastřílel 34 a Landes 22 bodů. pak už čtvrtiny nebyly tak plodné. I tak si domácí držely vysoký bodový rozdíl vyhrály svůj dálší zápas.