Nepovedený vstup do druhé bubliny

19.1.2021
Základní část ženské Euroligy se přesunula do své druhé části. Jednu z bublin hostí i pražský celek ZVVZ USK Praha, který na své palubovce přivítal své oponenty ze skupiny B. Tři z těchto týmů mají velkou šanci na postup a proto se daly očekávat dramatické boje, které čekají na domácí celek.

ZVVZ USK Praha však drželo tempo jen prvních pět minut. Po té přišla útočná smršť Fenerbahce, která vypracovala do konce čtvrtiny třináctibodový rozdíl. Ten se během druhé čtvrtiny navyšoval, až se poločasové skóre zastavilo na 27:59 z pohledu domácích. Velkou měrou se na tom podepsala vysoká úspěšnost hostů za hranicí trojkového oblouku. Ze čtrnácti úvodních pokusů jich proměnili hned jedenáct. To bylo něco, na co domácí tým nemohl nijak reagovat a tak šel do šatny s propastným rozdílem.

Do druhé půle šly Pražanky s lepší hrou, ale na zvrat to bohužel nestačilo. Vysunutá obrana dokázala snížit počet úspěšných trojkových pokusů. Velký problém domácím dělaly především Kayla McBride, které se dařilo za tři body. Hned 18 bodů, z šestadvaceti vstřelených, jich bylo za trojkovou čárou. Na straně ZVVZ USK Praha se dařilo především Kateřině Elhotové a Brionně Jones. Další utkání čeká na svěřenkyně Natálie Hejkové ve čtvrtek, kde vyzvou Lyon. Ten si v dnešním utkání v dramatické koncovce udržel vedení a vyhrál na Gdyní o pouhé tři body.

ZVVZ USK Praha – Fenerbahce 70:99 (15:28, 12:31, 20:18, 23:22)

Elhotová 19, Jones 13 (7 dosk.), Oblak 10 (7 as.), Conde a Režan po 9, Dupree 6 (7 dosk.), Dojkić a Voráčková po 2