V derby vítězně

16.1.2021
K druhému vzájemnému zápasu mezi pražskými celky došlo v patnáctém kole Renomia ženské basketbalové ligy. Liché čtvrtiny přinesly drama, sudé byly jednoznačně ve prospěch hráček z Letné.

Za domácí hned v úvodu nastoupila Candice Dupree, která v minulosti oblékala dres ZVVZ USK Praha. A hned v prvním útoku si připsala asistenci, když přihrávkou do rohu hřiště našla osamocenou Veroniku Voráčkovou. Kdo čekal jednoznačné vedení domácích, ten musel být zaskočen. Po více než šesti odehraných minutách byl rozdíl ve skóre pouhý jeden bod. Ta, která střelecky otevřela skóre v první čtvrtině, ho také zakončila. Veronika Voráčková po krásné přihrávce od Márie Conde dvojtaktem s klaksonem stanovila jedenáctibodové vedení ZVVZ USK Praha.

V další části utkání se do herního rytmu dostaly domácí, které jednoznačně nasměrovaly svůj tým k vítězství. A to vše díky zlepšené hře na útočné polovině. Rychlejší pohyb míče dělal Slávistkám velké problémy v obraně. Díky těmto faktorům se ZVVZ USK Praha dostalo do pohodlného poločasového vedení o 29 bodů. Velkou zásluhu na tom měly podkošové opory obhájkyň titulu. Marija Režan a Brionna Jones dohromady nastřílely téměř polovinu bodů svého týmu.

Úvod druhé půle tak plodný nebyl. Hráčky z Edenu se držely na dostřel a nedovolily soupeřkám rapidně zvyšovat náskok. To samé se jim však nedařilo v poslední části. Tu ZVVZ USK Praha jednoznačně ovládlo a dostalo se přes sto bodů. K nejproduktivnější dvojici z první půle se přidaly i další hráčky domácích, například „nováček“ Candice Dupree, nebo navrátivší Mária Conde.

ZVVZ USK Praha – BLK Slavia Praha 102:49 (22:11, 28:10, 21:17, 31:11)

Jones 21 (7 dosk.), Conde 17, Dupree 15, Režan 12, Elhotová 11, Vyoralová 7, Voráčková 6 (9 dosk.), Oblak 6 (8 dosk.), Dojkić 5, Šípová 2