Další stovka USK

10.1.2021
V dohrávce 8. kola Renomia ženské basketbalové ligy přijel na Královku tým Trutnova. Domácí hráčky po hladké středeční výhře byly namlsané. Touha po vítězství byla vidět už od úvodního rozskoku, kdy po krásné akci šly hráčky ZVVZ USK Praha do vedení, které nepustily až do konce utkání.

Hráčky Trutnova se dostávaly pod tlak jednak kvůli 8 vteřinám na přechod z obranné půlky na útočnou a také kvůli dobré obraně ZVVZ USK Praha. Domácí díky jednoduchým ziskům neustále navyšovaly skóre, které skončilo jednatřiceti bodovým rozdílem. Trutnovu se podařila jediná úspěšná střela a to za 3 body z rukou Rylichové.

Do druhé desetiminutovky vstoupily hráčky ZVVZ USK Praha šňůrou 21 bodů, kterou přerušila úspěšnou trojkou Hajnová. Paradoxem utkání bylo, že domácí držely Trutnov daleko od svého koše, za to hosté nestíhaly rychlou kombinační hru ZVVZ USK Praha a tak nebyly ani pod svojí obroučkou. Velkým problémem pro Trutnov byla Brionna Jones, která stihla do poločasu 23 bodů.

Proklatá třetí čtvrtina se tentokrát nekonala. Obě mužstva nastřílela svá dosavadní maxima, domácí 44 bodů, hosté 12. I díky tomu kapitánka Kateřina Elhotová vstřelila stý bod svého týmu ještě před koncem čtvrtiny. Sympatické od hostů bylo, že nesložily zbraně a stále se snažily jít pro body.

Konec zápasu se dohrával z povinnosti. Domácí navyšovaly bodový rozdíl a hosté se snažily dobít koš ZVVZ USK Praha. Rozdíl ve skóre umožnil Natálii Hejkové prostřídat celou lavičku a každá hráčka se jí odměnila bodovým zápisem. Nejvíce bodů zaznamenala Brionna Jones, která si v pohodě dostřílela 40 bodů. Další tři hráčky domácích atakovaly 20 bodovou hranici. Alyssa Thomas zaznamenala double-double za body a asistence.

ZVVZ USK Praha – BK Lokomotiva Trutnov 141:31 (34:3, 33:7, 44:12, 30:9)

Jones 40 (8 dosk.), Dojkić 19 (7 dosk., 7 as.), Elhotová 19 (7 as.), Režan 16 (9 dosk.), Thomas 12 (11 as.), Voráčková 12, Vyoralová 7 (7 as.), Oblak 6 (7 as.), Kovtun 6, Halátková a Šípová po 2