Levhartice poraženy

6.1.2021
V dnešním zápase přijely na palubovku ZVVZ USK Praha hráčky Chomutova. Ty se krčí v druhé polovině tabulky a to se už od úvodních minut projevovalo i v tomto utkání. Zvrátit to nemohlo ani duo zkušených hráček Levhartic Kateřina Bartoňová a Tereza Vorlová.

Zkáza Severočešek se začala rýsovat od samého úvodu utkání. Zatímco USK pohodlně skórovalo od prvních minut, Levharticím to trvalo celé čtyři minuty, než překonaly obranu domácích. I v dalším průběhu zápasu to byly spíše zoufalé pokusy, než vypracované šance. Na druhé straně, osm obdržených bodů je skvělou vizitkou hráček ZVVZ USK Praha.

Do druhé čtvrtiny vstoupily svěřenkyně Natálie Hejkové ve stejně vysokém tempu, na to reagoval trenér hostů oddechovým časem už po 50 vteřinách. Jak se později ukázalo, byl to spíš výkřik do tmy, který vůbec nezměnil obrázek hry. Chomutov dokázal skórovat až po 7 odehraných minutách a to z čáry trestného hodu. Domácím se dařilo mnohem lépe. Po hezkých akcích navyšovaly bodový rozdíl jednoduchými koši. Díky tomu vedly v poločase o 54 bodů.

Tento velký bodový rozdíl dovolil Natálii Hejkové prostřídat všechny své hráčky, která měla k dispozici. Ty se jí odvděčily bodovým nášupem. Skoro všechny hráčky totiž nastřílely dvouciferný počet bodů. Že se dneska jednalo o týmovou výhru, svědčí i vysoký počet asistencí na straně domácích. Nebývá zvykem, že počet asistencí je téměř stejný s počtem doskoků. Taková Teja Oblak získala double-double právě s přihrávkami. V dnešním zápase si zaslouží cenu MVP celý tým ZVVZ USK Praha.

ZVVZ USK Praha – Levhartice Chomutov 124:35 (35:8, 33:6, 28:10, 28:11)

Jones 20, Režan 18, Thomas 15 (7 dosk., 8 as.), Dojkić 14 (9 as.), Oblak 13 (11 dosk.), Elhotová a Vyoralová po 13, Voráčková 10, Kovtun a Šípová po 4, Halátková 0