Před novým rokem výhra

30.12.2020
První zápas po karanténě odehrály hráčky ZVVZ USK Praha proti Slovance, tu porazily v Benešově o 75 bodů. Kdo by čekal, že úvod zápasu se ponese v podobném duchu, ten se mýlil.

V úvodu sice domácí hráčky daly 6 rychlých bodů, ale po šesti odehraných minutách byl rozdíl „jen“ osmibodový. V této chvíli nastal zlom, který hráčky Slovanky nezastihly. USK v následujících minutách obdržely pouhé dva body a samy zaznamenaly 15.

Jelikož Slovanka nenašla způsob, jak překonat obranu domácích, náskok ve druhé části narostl na 36 bodů. Velkou zásluhu na tom mělo trio Režan, Voráčková a Jones, které dohromady nastřílely 31 bodů. Poslední jmenované, tedy Brionně Jones, utekl poločasový double-double o jeden doskok.

Co nestihla v prvním poločase, dohnala během jedné minuty třetí čtvrtiny. To byl ze strany ZVVZ USK Praha nejsvětlejší okamžik. Slovanka najednou byla všude a odehrála s domácími nejvyrovnanější část zápasu a dokonce čtvrtku vyhrála o jeden bod.

Poslední desetiminutovka sice vyzněla lépe pro ZVVZ USK Praha. I když zápas byl rozhodnutý v úvodu, tato malé vítězství jen esteticky upravilo finální výsledek na rozdíl 42 bodů.

Trojice, která vládla v prvním poločase, vládla i v tom druhém. Jmenovitě Brionna Jones, Veronika Voráčková a Marija Režan. Toto trio celkem nastřílelo 53 bodů a doskočilo 27 doskoků.

ZVVZ USK Praha – Slovanka 87:45 (34:13, 19:4, 17:18, 17:10)

Jones 24 (15 dosk., z toho 10 obranných), Režan 16, Voráčková 13 (7 dosk.), Vyoralová 10, Oblak 8 (7 as.), Elhotová a Dojkić po 8, Kovtun a Halátková po 0