Ohlédnutí za rokem 20

21.12.2020
Jak už titulek napovídá, nebudeme se bavit o jednotlivých sezonách, ale o celém kalendářním roce 2020.

Už od začátku roku se dařilo ZVVZ USK Praha v Eurolize, kde těžko hledaly přemožitele. Tím byl nakonec jen ruský Jekatěrinburg, který Pražanky dokázal dvakrát porazit. I tak si z druhého místa zajistili postup do čtvrtfinále celé soutěže. Bohužel se po Evropě rozšířila pandemie koronaviru a celá soutěž byla vzápětí ukončena bez určení vítěze.

Přes veškerá jednání FIBA a jednotlivých euroligových týmů se v září změnil formát soutěže, aby se mohl další ročník vůbec uskutečnit. Dospělo se k rozhodnutí, že se zápasy odehrají formou uzavřených turnajů. V tom prvním ZVVZ USK Praha urvalo dvě vítězství a drží tak před druhou bublinou postupové šance. Výhodou bude určitě i domácí prostředí, kdy se tzv. hub odehraje v Praze na Letné.

Dlouhodobě hráčky z hlavního města hledají přemožitele v Renomia ŽBL. Jinak tomu nebylo ani v roce 2020. Bez jediné porážky dokázaly ovládnout soutěž na jaře a dokonce teď na podzim dosáhly na hezkou metu – 200 ligových výher v řadě.

Co přinese rok 21? Jak se bude dařit týmu v Eurolize nebo jestli někdo zastaví krásnou dlouhou šňůru vítězství? To vše ukážou následující zápas. Pro zatím odpočívejte, připravte klubové vlajky a trika v barvách USK. Protože my na Královce věříme, že se v roce 21 určitě vrátí diváci do hal.