Euroligová bublina v Praze

11.12.2020
Na dnešním zasedání FIBA Europe byly ohlášeny hostitelské týmy pro bubliny ženské Euroligy. Skupinu B bude hostit ZVVZ USK Praha od 17. do 23. ledna následujícího roku.

Týmu z Letné je velikou ctí, že může v dnešních podmínkách uspořádat důležitý basketbalový turnaj, jako je druhá polovina základní části ženské Euroligy. Realizační tým také věří, že získané zkušenosti v turecké bublině zúročí poklidnou organizací a průběhem akce. Dále také doufá, že domácí prostředí pomůže hráčkám ZVVZ USK Praha k postupu do další části soutěže. Organizační přípravy začaly již s předstihem, aby v dnešní době bylo na vše dostatek času.

Dalšími pořádajícími týmy jsou španělská Salamanca, která hostí skupinu A. Skupina C si to rozdá v italském Schiu a družstva ve skupině D si zahrají v Bourges ve Francii. Lehké časové úpravy se dají čekat ve skupině A a D kvůli neúčasti Izmitu a Galatasaraye v první bublině. Druhý jmenovaný si zápasy dohraje příští týden proti Šoproni na půdě maďarského celku. Zbylé zápasy skupiny A se odehrají v regulérní druhé bublině, ta se z tohoto důvodu prodlouží o 4 dny. Jak to bude dohrávat skupina D, bude jasné v následujících dnech.