Aktualizovaný žebříček FIBA

10.12.2020
Po listopadové kvalifikace žen na Eurobasket 21 se sestavil nový žebříček týmů. České Lvice sice odehrály v okně dvě utkání, bohužel je ani výhra neposunula žebříčkem vzhůru. Největší skok se povedl Finkám, které si polepšily o osm míst a přiblížily se k Top 50.

Dlouhodobě první místo v žebříčku FIBA patří Američankám. Jinak tomu není ani v této aktualizované verzi. Druhé jsou Australanky následované Španělkami, Kanadou a Francií. Český tým si stále drží sedmnáctou příčku a pomalu se dotahuje na svého největšího rivala ve skupině, Italky. Zde se můžete podívat na cely aktualizovaný žebříček FIBA.

Dobrou zprávou pro fanoušky již zmíněného Eurobasketu 21 je, že spolupořadatel Francie zahájil prodej vstupenek na zápasy, které se konají na jejím území. Je to další signál směrem k fanouškům, že by se do zahájení šampionátu, tedy do 17. června, měla uklidnit situace s pandemií koronaviru. Lístky můžete zakoupit zde. Celý Eurobasket 21 potrvá deset dnů a vítězky budou známy 27. června příštího roku.