ELW bublina zakončená vítězstvím

4.12.2020
Do posledního zápasu euroligové bubliny vstoupily hráčky ZVVZ USK Praha proti polskému soupeři, Arka Gdyně. Ty mají zatím na svém kontě dvě porážky a tak si chtěly spravit chuť. Ale dobrá fyzická připravenost Pražanek, které měly síly odehrát zápas s lehkostí, jim nespravila náladu v Istanbulském hubu.

Do zápasu oba týmy vstoupily s jistou nervozitou a skóre se přelévalo ze strany na stranu. ZVVZ USK Praha držely střelecky hlavně Alyssa Thomas a Brionna Jones. Jenže jakkoliv se hráčky se středu Čech snažily, Polky byly vždy na dostřel. Až v závěru si svěřenkyně Natálie Hejkové trochu oddechnout, když uzavřely čtvrtinu se čtyřbodovým náskokem.

Takto malý rozdíl ve skóre byl impulsem pro trenéra polského celku, aby začal zdvojovat v obraně. To se ze začátku jevilo jako dobré řešení, jenže ZVVZ USK Praha vyzrál i na tento tah a do šaten šel s osmibodovým vedením. Nutno podotknout, že Gdyni ve hře držely hlavně čtyři úspěšně tříbodové pokusy. Dá se říct, že bez těchto střel by Arka byla odepsána.

Gdyně nedokázala smazat náskok a USK Praha nedokázal navýšit bodový rozdíl. Když se jednomu týmu podařilo přidat koš, druhý tým to ihned oplatil. Důležitá však byla poslední čtvrtina. V té se Pražanky dostaly až do patnáctibodového vedení a zdálo se, že je po zápase. Jenže Gdyně přeci jen našla ještě zbytky sil a dotáhla se na šest bodů. Hráčky ZVVZ USK Praha se však poučily v minulém utkání a dokázaly v koncovce lépe podržet míč a s klaksonem přidat úspěšnou trojku z ruky Teji Oblak.

Na druhé výhře v euroligové bublině měla největší podíl Alyssa Thomas, která si připsala další euroligový triple-double. Nejlepší střelkyní byla však Brionna Jones, která ještě doskočila 10 míčů. Další euroligové duely jsou na programu od 19. ledna, kdy si to družstva znova rozdají v bublině.

Arka Gdyně – ZVVZ USK Praha 76:85 (17:21, 17:21, 19:18, 23:25)
Jones 28 (10 dosk.), Thomas 19 (11 dosk., 12 as.), Oblak 11, Elhotová 9, Režan 8 (7 dosk.), Dojkić 7, Voráčková 3, Vyoralová 0