Dvoustá ligová výhra v řadě

26.11.2020
Když se v letošním ročníku Renomia ženské basketbalové ligy poprvé střetly týmy ZVVZ USK Praha a Hradce Králové, nikdo po vyrovnaném zápase nevěřil, že domácí hráčky vyhrají svůj dvoustý zápas v řadě právě proti hradeckým Lvicím.

Kdo si myslel, že zápas bude stejně vyrovnaný jako v úvodu sezony, ten se pletl. Pražankám se mezitím vrátily do sestavy například Alyssa Thomas a Brionna Jones. Obě tyto hráčky ještě s Kateřinou Elhotovou obstaraly téměř všechny body svého týmu v první čtvrtině. Po krátké přestávce však Lvice přidaly jak v obraně, tak v útoku. Výsledkem byl jen malý bodový nárůst. ZVVZ USK Praha byly úspěšnější jen o 3 body a šly do šaten s jednadvacetibodovým náskokem.

V druhém poločase domácí hráčky přidaly agresivitu v útoku, ze které pramenily rychlé útoky a pěkné přihrávky z rukou Teji Oblak. Ta krásnými pasy nacházela své spoluhráčky přes celé hřiště. V ojedinělých případech se pod útočným košem objevili hosté a bez obrany proměnily svou šanci. I když Lvice bojovaly, ZVVZ USK Praha dosáhl na hezký klubový milník celkem bez potíží.

Takového úspěchu dokázaly velkým přičiněním hlavně Alyssy Thomas, která utekl triple-double o jedinou asistenci. Bodově skvěle střílející Brionnou Jones a Kateřinou Elhotovou. A taky skvělými asistencemi Teji Oblak.

ZVVZ USK Praha – Sokol Hradec Králové 94:60 (27:9, 18:15, 26:18, 23:18)

Jones 29 (6 as.), Thomas 21 (10 dosk., 9 as.), Elhotová 15, Dojkić 10 (6 as.), Oblak 6 (7 as.), Voráčková 5, Režan 4 (7 dosk.), Šípová 4, Vyoralová 0