Porážíme Ostravu

24.11.2020
V předehrávce sedmého kola Renomia ženské basketbalové ligy zavítaly na Královku hráčky SBŠ Ostrava. Ty zatím mají zápornou bilanci a krčí se v tabulce na osmém místě. Za to pro ZVVZ USK Praha to byl první ze tří zápasů, které kopírují formát euroligové bubliny. Ta na domácí čeká příští týden v Istanbulu.

Už od úvodu zápasu Pražanky šlapaly a během krátké chvíle se dostaly do patnáctibodového vedení. Velice dobrou a soustředěnou obranou dovolily soupeřkám pouze 4 body. Za to samy do krátké přestávky přidaly dalších 15 bodů. Podobné tempo držely hráčky ZVVZ USK Praha i během druhého dějství. Koncentrovaná práce v defenzívě dělala hostům velké potíže. Tu dokázaly překonat pouze 6 body. V útoku Pražanek to stále fungovalo, do poločasu připsaly dalších 28 bodů.

Druhá půlka se spíše dohrávala. ZVVZ USK Praha šetřilo svoje opory a hra nebyla tak tvrdá, domácí se vyhýbaly zraněním. Hráčky Ostravy se o to jednodušeji dostávaly do zakončení, bohužel ani v tutové příležitosti nedokázaly skórovat. I tak se jim podařilo v poslední čtvrtině nastřílet více bodů než za první poločas. Pro ZVVZ USK Praha je to šesté nejlépe ubráněné utkání v historii klubu.

Hvězdou zápasu se stala Alyssa Thomas, která nastřílela 14 bodů, doskočila 9 míčů, zapsala 8 asistencí a 7 zisků. Marija Režan si zahrála 22 minut a za tu dobu stihla double-double za body a doskoky. Teje Oblak utekl double-double o jedinou asistenci. Celkem sedm hráček domácích nastřílelo dvouciferný počet bodů.

ZVVZ USK Praha – SBŠ Ostrava 113:26 (30:4, 28:6, 23:5, 32:11)
Režan 18 (10 dosk.), Jones 18 (7 dosk.), Thomas 14 (9 dosk., 8 as., 7 zisků), Oblak 13 (9 as.), Dojkić 13, Šípová 12, Vyoralová 10, Voráčková 9, Halátková 6, Kovtun 0