Derby ve prospěch USK

21.11.2020
V šestém kole Renomia ženské basketbalové ligy se utkaly dva pražské týmy. Slavia Praha přivítala v Edenu ZVVZ USK Praha. Pro domácí celek to bylo první utkání od 10. října.

Už od úvodního rozskoku bylo jasné, že letenské hráčky jsou rozehranější. Jejich tempo nedokázaly Slávistky zastavit a skóre na straně hostí narůstalo. Do úvodu zápasu skvěle vstoupila Veronika Voráčková, která se nakonec stala nejlepší střelkyní celého utkání a také nejužitečnější hráčkou. Další čtvrtina nepřinesla nic nového. ZVVZ USK Praha hrál stále v dobrém rytmu a zaznamenal dalších 30 bodů a stanovil poločasové skóre na 63:30 ve svůj prospěch.

Po poločase se hráčky trenérky Hejkové držely stále ve střelecké pohodě. To potvrdila statistika, kdy stihly během dvacáté a třicáté minuty nastřílet další „třicítku“. Slávistky si cestu ke koši složitě hledaly a prosazovaly se spíše sporadicky. V závěrečném dějství sice nedovolily ZVVZ USK Praha odskočit ve skóre, ale ani nedokázaly přehrát loňské mistryně, kde opory již odpočívaly na lavičce.

Jak už bylo řečeno, parádní zápas odehrála Veronika Voráčková, která trefila čtyři trojky ze čtyř pokusů, následována Brionnou Jones a Alyssou Thomas.  ZVVZ USK Praha tak pomalu piluje formu na blížící se odlet do Istanbulu, kde je čeká podobná porce zápasů, jako v tomto týdnu, respektive v tom následujícím. Na Královce se představí během čtyř dnů hned trojice týmů, které prověří připravenost domácích před euroligovou bublinou.

BLK Slavia Praha – ZVVZ USK Praha 60:111 (17:33, 13:30, 13:31, 17:17)
Voráčková 20 (7 dosk.), Jones 17, Thomas 16 (6 as.), Režan 14 (7 dosk.), Elhotová 10 (8 as.), Dojkić 10, Oblak 9, Šípová 6, Vyoralová 5, Halátková 4, Kovtun 0