USK jako hosté na Královce

19.11.2020
Po domluvě s vedením brněnského týmu se i druhý vzájemný zápas mezi ZVVZ USK Praha a Žabinami Brno odehrál v Praze na Královce. Nutno dodat, že od předešlého vzájemného zápasu neuteklo ani 20 hodin a už jsme byli svědky tvrdých kontaktů pod bezednými koši.

Než se hráčkám podařilo opět rozpohybovat svá těla, bylo hra dlouho dobu mdlá a utahaná. Až po pěti odehraných minutách se týmy začaly více prosazovat a ukazovaly, co upravily v taktice oproti včerejšímu utkání. Žabiny táhla v úvodu zápase hlavně Michaela Vacková se 7 body. Na straně  USK to byla Veronika Voráčková s 9, potažmo Brionna Jones se 6 body.

V druhém dějství se do tempa dostaly i další hráčky ZVVZ USK Praha. Hlavně v obraně bylo vidět, že nohy jsou zahřáté. Z toho pramenily rychlé útoky, v tomto případě, hostů, ze kterých jednoduše skórovaly. A tak bylo poločasové skóre o 23 bodů ve prospěch Pražanek.

Vstup do druhé půle byl o poznání vyrovnanější. Žabiny zpřesnily hru a dokázaly lépe střílet za 3 body. Hráčkám z metropole se tolik střelecky nedařilo, přecházely pozice nebo nebyly schopné úspěšně zakončit zpod koše. I tak po 30 odehraných minutách mělo 5 hráček dvouciferný počet bodů.

Poslední fáze utkání se v poklidu dohrávala. Na obou týmech byla vidět únava, a že chtějí mít dvojzápas za sebou. Na straně ZVVZ USK Praha v této části skórovaly pouze tři hráčky, jmenovitě Veronika Voráčková, Veronika Šípová a Brionna Jones. Dohromady nasázely Brněnkám 19 bodů a stanovily stav zápasu 45:83.

Kateřina Elhotová zaznamenala dneska jen dva body, za to měla sedm asistencí. Alyssa Thomas si připsala double-double a Veronika Voráčková se stala nejlepší střelkyní utkání.

Žabiny Brno – ZVVZ USK Praha 45:83 (12:21, 10:24, 14:19, 9:19)
Voráčková 17 (7 dosk., 6 as.) Jones 16 (6 dosk.), Thomas 12 (12 dosk.), Oblak 11, Vyoralová 10 (6 as.), Šípová 9, Režan 6, Elhotová 2 (7 as.), Kovtun a Dojkić 0