Po pauze vítězně

18.11.2020
Po nucené pauze se opět rozeběhla Renomia ženská basketbalová liga. Pro tým ZVVZ USK Praha to byl první zápas od 9. října. A také se po dlouhé době sešel téměř kompletní tým. Takže dohrávka 3. kola nejvyšší ženské soutěže mohla začít.

Hráčky z hlavního města nastoupily do zápasu velice odhodlaně, vždyť po návratu z reprezentačního okna se vrátily Elhotová, Oblak i Dojkić, tedy hráčky, které za posledních 5 dnů odehrály dvě utkání. Z brněnských hráček tuto porci zápasů také absolvovala Natálie Stoupalová. Nutno dodat, že Brňanky udržely tempo hry a nechaly USK poodskočit o pouhých 7 bodů.

Žabiny se v úvodu druhé čtvrtiny sice držely, ale narůstajícímu tlaku Pražanek přeci jen podlehly. Zlepšenou prací v obraně hráčky ZVVZ USK Praha přicházely ke snadným míčům, ze kterých lehce zakončovaly. K dalšímu zlepšení došlo i v útoku. Přesné přihrávky pod koš na Brionnu Jones nebo Mariji Režan dostaly domácí do jasného vedení.

Až po přestávce se do úplného herního rytmu dostaly Pražanky. Jejich zlepšená hra z druhého dějství se ještě vystupňovala a povolila Žabinám pouhých 6 bodů. Zatímco samy nastřílely 25 bodů. Na skvělý úvod do letošního ročníku RŽBL si zavzpomínala i Veronika Voráčková. Doskoky i body na jejím kontě jen narůstaly. I díky ní se zápas rozhodl ve třetí čtvrtině, která skončila o 19 bodů pro domácí.

Poslední desetiminutovka se spíše dohrávala. V žlutém dresu vyběhly všechny hráčky, které měla trenérka Natália Hejková k dispozici. To samé platilo i pro Viktora Průšu, který měl pro dnešní utkání k ruce deset hráček. ZVVZ USK Praha tak navázaly na vítěznou vlnu, kterou přerušily vládní nařízení. Do herní pohody se dostalo hned několik hráček domácích. Double- double si připsala Brionna Jones a Marija Režan. Alysse Thomas utekl o 2 doskoky a Veronice Voráčkové o 3.

ZVVZ USK Praha – Žabiny Brno 95:52 (21:15, 26:10, 25:6, 23:21)
Voráčková 19 (7 dosk.), Jones 17 (10 dosk.), Thomas 14 (8 dosk., 6 as.), Režan 11 (13 dosk.), Oblak 8 (6 as.), Vyoralová 7, Dojkić a Šípová po 5, Kovtun 2, Halátková 0